PEUGEOT’YA İKİ RED DOT TASARIM ÖDÜLÜ
07 Temmuz 2017

Peugeot, Red Dot Ürün Tasarım Ödüllerinde yeni SUV Peugeot 3008 ve elektrik destekli scooter e-Kick ile iki farklı “Ürün Tasarım Ödülü” birden aldı.
PEUGEOT’YA İKİ RED DOT TASARIM ÖDÜLÜ

Yeni SUV Peugeot 3008 ve bagajında şarj edilebilen elektrik destekli scooter e-Kick ikili olarak bu yılki Red Dot Ürün Tasarımı Ödüllerine damgasını vurdu. Jüri bu araçların inovasyon seviyesinden, ergonomik tasarımlarından ve son dokunuş yaklaşımından çok etkilendi.

Yeni SUV Peugeot 3008, dış tasarımıyla olduğu kadar iç tasarımıyla da ön plana çıktı. Modern teknolojinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil eden Yeni Peugeot i-Cockpit® sürücü koltuğunda oturma kavramına tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. Kompakt boyutlu direksiyon simidi, kişiselleştirme olanağı sunan “head-up” ekran ve piyano tuşlarına sahip dokunmatik ekrandan oluşan bütünlük, benzersiz bir sürüş deneyimini beraberinde getiriyor. Avrupa'da satışa sunulduğu günden bu yana 150.000'den fazla müşteri Yeni SUV Peugeot 3008’i sipariş etti.

Elektrik destekli scooter e-Kick, araç şehir içinde park edildikten sonra gidilecek noktaya kalan son birkaç kilometrenin konforlu bir şekilde kat edilmesine yardımcı oluyor. Yenilikçi mekanizmasıyla saniyeler içerisinde katlanırken ‘Çok modlu’ mobilite için ideal bir çözüm arkadaşı olarak öne çıkıyor.

Böylece Peugeot, Red Dot Ürün Tasarım Ödülü’nü dördüncü kez müzesine götürüyor. Yeni SUV Peugeot 3008; Traveller (2016), 308 SW (2014) ve RCZ (2010) modellerinin başarılarını takip ediyor. Bu ödül, 2017 Yılın Otomobili Ödülü de dahil olmak üzere Yeni SUV Peugeot 3008’in almış olduğu ödül sayısını 37’ye çıkartırken, e-Kick’in ilk prestijli ödülü olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor. 

Yorumlar