PEUGEOT’NUN OTONOM SÜRÜŞ YAKLAŞIMI
04 Mart 2017

Peugeot, ‘özgürlük’ anahtar kelimesi ile tasarladığı otonom sürüş özelliğine sahip konsept otomobili PEUGEOT INSTINCT CONCEPT’i Cenevre’de sergileyecek.
PEUGEOT’NUN OTONOM SÜRÜŞ YAKLAŞIMI

Mobilite kavramına tamamen yeni bir boyut getiren PEUGEOT INSTINCT CONCEPT bağlanabilirlik özelliğine sahip her tür akıllı cihaz ile mükemmel bir uyum içinde çalışabiliyor. Araç, kullanıcının akıllı telefonu, akıllı saati veya evdeki akıllı otomasyon sistemindeki veriyi entegre ediyor. Ev, ofis veya eğlence için bir dizi yeni kullanım özellikleri sunan PEUGEOT INSTINCT CONCEPT kullanıcıya günlük yaşamındaki davranışları sorunsuz ve kolay bir şekilde yerine getirme imkanı sunuyor. PEUGEOT INSTINCT CONCEPT iki farklı aktif sürüş modu (Drive Boost or Drive Relax) ve iki farklı otonom sürüş modu (Autonomous Sharp or Autonomous Soft) olmak üzere toplam dört farklı sürüş modu alternatifi kullanıcıya sürüş modunu belirleme imkanı tanıyor.

Peugeot’nun uyarlanabilir i-Cockpit’i otonom sürüş özelliğine sahip aracın gereklerini yerine getirmek üzere yolcu kabinini yeniden yorumluyor. Arayüzler seçilen sürüş moduna veya kullanıcı profiline bağlı olarak sürüş öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılandırılabiliyor. Sürücü, PEUGEOT INSTINCT CONCEPT’in kontrolünü her koşulda elinde tutabiliyor. Otonom sürüş modunda sürücü orta konsoldaki i-Device üzerinden araca komut verebiliyor veya araca manevra yaptırabiliyor.

Yorumlar