PEUGEOT’DAN GELECEĞİN SÜRÜŞ DENEYİMİ
21 Nisan 2016

Peugeot’nun 2,2 milyon 208, 2008 ve 308 kullanıcısının deneyimini dikkate alarak geliştirdiği yeni Peugeot i-Cockpit® ile yarının sürüş vizyonunu ortaya koyuyor.
PEUGEOT’DAN GELECEĞİN SÜRÜŞ DENEYİMİ

Sezgisel, daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi için tasarlanan Peugeot i-Cockpit® markanın gelecekteki binek otomobil kokpit yaklaşımının ön gösterimi niteliğinde. Gelişmiş ergonomi seviyesi, dijital head-up ekranı ve interaktif dokunmatik ekranıyla teknoloji hiçbir zaman böylesine mükemmel bir görünüm ve kullanım yaklaşımı sergilemedi. Peugeot yapmış olduğu çalışmada 208, 2008 ve 308 modellerinde kullanılan güncel Peugeot i-Cockpit® versiyonunu kullanan 2,2 milyon kullanıcının deneyimlerini dikkate aldı ve değerlendirdi. Sürücünün sürüş hislerini geliştiren yeni Peugeot i-Cockpit® aynı zamanda sürücü ve beraberindeki yolculara heyecan uyandıran tamamen yeni bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit® olarak adlandırılan bu yenilikçi sürüş pozisyonu konsepti birçok avantajı bünyesinde barındırıyor. Daha atak manevra yapma imkanı sunan ve sürüşü bir keyfe dönüştüren kompakt bir direksiyon. Böylece direksiyonu kavramak ve manevra yapmak için kollarını çok fazla açmak zorunda kalmayan sürücü aynı zamanda daha rahat bir sürüş pozisyonunda çok daha hızlı ve çevik hareket edebiliyor. Tüm temel bilgileri sürücünün görüş hizasında gösteren gösterge paneli sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan tüm bilgilere ulaşırken, bütün dikkatini sürüşe verebiliyor. Yüksek çözünürlüklü 12,3” büyüklüğündeki dijital gösterge paneli sadece sürücünün ihtiyacı olan tüm bilgileri göstermekle kalmıyor, aynı zamanda özelleştirilebilir olmasıyla da farkını ortaya koyuyor. Her bir konfigürasyon için belirlenen animasyonlar sadece daha estetik bir görünüm sunmakla kalmıyor, kullanım kolaylığını destekliyor ve kullanım keyfini arttırıyor.

Konsolun ortasında yer alan 8” büyüklüğündeki dokunmatik ekran bünyesinde barındırdığı interaktif teknolojisiyle sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Radyo, iklimlendirme ve diğer tüm konfor kumandalarını gösteren geniş dokunmatik ekran araca ait tüm bilgilere ulaşma ve ekipmanları konforlu ve ergonomik bir şekilde kontrol etme imkanı sunuyor.

Marka en son araştırmalar ışığında en yeni teknolojilerle konfor ve güvenliği arttırarak araç yolcularının bütün duyularına hitap eden yeni nesil Peugeot i-Cockpit®’i geliştirtirdi. Markanın mühendis ve tasarımcıları yolcu kabininin ön bölümünü geliştirerek yeni konsepti hayata geçirdiler. Mükemmel ve fonksiyonel bir yapıya sahip olan yeni Peugeot i-Cockpit® var olan tüm temel özellikleri korurken kullanım kolaylığıyla dikkat çekiyor.

Yeni Peugeot i-Cockpit®, güncel iletişim ve bilgilendirme teknolojilerin tamamını destekliyor. 3D navigasyon, sesli yönlendirme, Tom Tom gerçek zamanlı trafik bilgisi ve navigasyon ve yönlendirme bilgilerini gösterge paneline aktarma imkanı sunan sistem ayrıca sesli komut ile eller serbest kullanım, metin mesajlarını okuma ve gönderme gibi otomatik yönetim kolaylığı da sağlıyor. Mevcut sürüş destek sistemlerinin bilgilendirilmesini de yapan sistem aynı zamanda Apple CarPlayTM, Mirrorlink® ve Android Auto teknolojileri üzerinden Mirror Screen fonksiyonu da destekliyor. 

Yorumlar