PEUGEOT YENİ SUV’UNU TANITTI
23 Mayıs 2016

Peugeot, yeni kompakt SUV modeli 3008’i tanıttı. Peugeot 3008 SUV Paris Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla buluşacak.
PEUGEOT YENİ SUV’UNU TANITTI

Peugeot 3008 ise SUV segmentinin bütün karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran yapısıyla SUV deneyimini en iyi şekilde yaşatıyor. Peugeot, modern olduğu kadar şık hatlarıyla da dikkat çeken yeni Peugeot 3008 ile kendini her geçen gün büyüyen C-SUV segmentinde tekrar konumlandırmak ve sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimle bu pazarda zirveye oynamak istiyor. Standart olarak sunulan Peugeot i-Cockpit® başta olmak üzere zengin ekipman seviyesiyle yeni Peugeot 3008 aynı zamanda markanın sınıf atlama stratejisini de destekliyor.

Tüm SUV modelleri gibi Peugeot 3008 SUV da üstün off-road yeteneklerine sahip. Söz konusu üstün yeteneklerde Advanced Grip Control adındaki sistemin katkısı büyük. Advanced Grip Control; orta konsolda bulunan düğme üzerinden kontrol edilen ve Normal, Kar, Çamur, kum, ESP kapalı olmak üzere beş faklı sürüş modu sayesinde optimize edilmiş çekiş, 18 inçlik M+S tipi özel lastikler ve HADC-Eğim iniş destek sistemi adında tamamen yeni bir eğim iniş yardımcısı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Yeni Peugeot 3008 SUV aerodinamik tasarım ve optimize edilen boyutlarla 0,76 m2’lik CxA değerine imza atıyor. Doğal olarak yakıt ekonomisinde yüksek yakıt verimliliğine sahip motorların da payı var. İster benzinli olsun, isterse de dizel yeni Peugeot 3008 SUV Avrupa’da Euro 6 egzoz emisyon normlarını yerine getiren motorlarla satışa sunuluyor. Yeni Peugeot 3008’de kullanılan tüm benzinli motorlar güç sınıfının en iyi değerlerini ortaya koyuyor. 1,2L PureTech 130 S&S motor 115 g/km CO2 emisyon salınım değerine imza atarken, 6 vitesli otomatik şanzımanlı 1.6L THP 165 S&S ise sadece 129 g/km of CO2 misyon salınım değerine imza atıyor. Ürün gamında dört adet motor yer alıyor: BlueHDi teknolojisine sahip dizel motorların emisyon değerleri 100 ve 121 g/km CO2 arasında değişirken, güç alternatifleri ise 100 HP ile başlıyor 120 HP ile devam ederek 150 HP’ye kadar uzanıyor. 1.6L BlueHDi ve 2.0L BlueHDi motorlar da pazarın en iyi değerleriyle öne çıkıyor.

Yeni Peugeot 3008 Sochaux Fabrikası’nda üretilirken Fransız Trémery ve Douvrin fabrikaları ise tüm motor seçeneklerini üretip tedarik ediyor. Bu yönüyle yeni Peugeot 3008 SUV “Origine France Garantie” Fransa Orijinal Garantisi etiketiyle bantlardan çıkacak.

Yeni Peugeot 3008 SUV ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılarak otomobil severlerin beğenisine sunulacak ve ardından Ekim ayı itibariyle global pazarlarda satışa sunulacak. 

Yorumlar