PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT
21 Eylül 2018

Peugeot, e-Legend Concept ile yenilikçi vizyonunu gözler önüne seriyor. Konsept araç Peugeot’nun sürüş keyfinin geleceğine bakış açısını yansıtıyor.
PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Dinamik, agresif ve modern tasarım çizgileriyle dikkat çeken Peugeot e-Legend Concept, otonom sürüş ve yüzde 100 elektrikli güç ve aktarma organları gibi özelliklerle markanın köklü geçmişini geleceğe taşıyor. Peugeot e-Legend Concept, Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Dinamik ve atletik tasarımıyla dikkat çeken Peugeot e-Legend Concept, tasarım detaylarıyla efsanevi 504 Coupe modelini yeniden yorumlarken geçmişle gelecek arasında güçlü bir bağ kuruyor. Agresif detaylarla dikkat çeken burun tasarımında yatay bir mimari kullanım bulurken oluklarla hatları belirginleştirilen çıkıntılı motor kaputu kaslı bir görünümü beraberinde getiriyor. 4.650 mm uzunluğa, 1.930 mm genişliğe ve 1.370 mm yüksekliğe sahip Peugeot e-Legend Concept 2.690 mm dingil mesafesiyle yola oturan, basık ve geniş bir siluet ortaya koyuyor.

Yüzde 100 elektrikli bir güç ve aktarma organıyla donatılan Peugeot e-Legend Concept’te 340 kW güç ve 800 Nm tork üreten elektromotor görev yapıyor. Söz konusu elektrikli sistem 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyeden daha kısa sürede tamamlama imkanı sunarken 220 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. Elektrikli sistem 100 kWh kapasiteli batarya tarafından besleniyor. Gelişmiş bataryalar WLTP normuna göre 600 km’ye kadar menzile imkan tanırken 500 km’lik menzil için sadece 25 dakika şarj süresi yeterli oluyor.

Yorumlar