PEUGEOT E-EXPERT YILIN VANI SEÇİLDİ
20 Aralık 2020

Yeni Peugeot e-Expert 2021 Yılın Uluslararası Vanı seçildi. Peugeot markası, kurulduğu 1992 yılından bu yana bu ödülü altı kez kazandı.
PEUGEOT E-EXPERT YILIN VANI SEÇİLDİ

Yeni Peugeot e-Expert, 1992 yılındaki kuruluşundan bu yana Yılın Uluslararası Van'ı ödülüne layık görülen altıncı Peugeot modeli olmasıyla öne çıkıyor. Şehir merkezlerine sınırsız erişim sağlayan yeni Peugeot e-Expert, tamamen elektrikli motoruyla kompakt van segmentinde yeni bir seçenek oluşturuyor.

Yeni Peugeot e-Expert; WLTP döngüsüne göre 330 km’ye varan iki farklı menzil seçeneği, 3 gövde uzunluğu (Kompakt 4,6 m, Standart 4,95 m ve Uzun 5,30 m), 1.000 kg römork çekme ve 1.275 kg taşıma kapasitesi, 6.6 m³ ile içten yanmalı motora sahip versiyon ile aynı kargo alanı gibi niteliklerle dikkat çekiyor. Peugeot e-Expert; özel olarak uyarlanmış bir hidrolik direksiyon sistemi, 11,3 m'lik dönüş çapı (kaldırımlar arasında kompakt versiyon) ve 1,90 m tavan yüksekliği ile (versiyona bağlı olarak) otoparklara kolay erişim gibi özelliklerle her türlü kullanım koşulunda rahat bir sürüş sunuyor.

EMP2 (Verimli Modüler Platform) çok enerjili modüler platform üzerine yükselen Yeni Peugeot e-Expert, 100 KW güç ve maksimum 260 Nm tork üreten tamamen elektrikli motoruyla; titreşim, gürültü, vites değiştirme, koku ve tabii ki CO2 emisyonu olmadan ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü ve akıcı bir sürüş sunuyor. Yeni Peugeot e-Expert, iki farklı menzil seçeneği sunan Peugeot’nun ilk elektrikli aracı olarak öne çıkıyor. Kullanım gereksinimlerine bağlı olarak 50 kWh ve 75 kWh olmak üzere iki farklı lityum-iyon batarya sunuluyor. 50 kWh kapasiteli bataryaya sahip versiyonlar (Kompakt, Standart ve Uzun), WLTP (Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü) onay protokolüne göre 230 km'ye kadar menzile ulaşabiliyor. Standart ve Uzun versiyonlar, aynı zamanda 75 kWh kapasiteli batarya ile donatılabiliyor ve bu batarya ile aynı onay protokolüne göre 330 km'ye kadar menzile ulaşabiliyor.

Peugeot markası, kurulduğu 1992 yılından bu yana bu ödülü altı kez kazandı.

Yorumlar