OSS Derneği, İlk Çeyreği Değerlendirdi!
01 Mayıs 2023

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) Sektörel Değerlendirme Anketi’ni yayınladı
OSS Derneği, İlk Çeyreği Değerlendirdi!

 

2023 yılının ilk çeyreğinde satış, ihracat ve istihdamını artıran sektör, yılın ikinci çeyreğinde de satışlarda yüzde 9,83 artış bekliyor. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) 2023 Yılı 1. Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre; yılın ilk çeyreğinde, 2022’nin aynı dönemine göre yurt içi satışlarda ortalama yüzde 16.5’lik artış yaşandı.  Üretici üyelerin yüzde 61,5’i yatırım planlarken, 2023 yılının ilk çeyreğinde gözlemlediği problemlerin başında ilk kez “nakit akışında yaşanan sorunlar” geldi. OSS üyeleri, “tedarik problemleri”nin öncelikli sorunlardan olmaya devam ettiğin de belirtiyor.
Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), otomotiv satış sonrası pazarı özelinde yılın ilk çeyreğini, üyelerinin katılımıyla düzenlediği bir anket çalışmasıyla değerlendirdi. OSS Derneği’nin 2023 Yılı 1. Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre; otomotiv satış sonrası pazarı geçen yılın son döneminde başlayan yükseliş trendini ilk çeyrekte de devam ettirdi. Ankete göre; 2023’ün ilk çeyreğinde, geçen yılın son çeyreğe göre yurt içi satışlar ortalama yüzde 6.42 artış gösterdi. Yine yılın ilk çeyreğinde 2022’nin aynı dömenine göre yurt içi satışlarda ortalama yüzde 16.5 artış oldu. Bu dönemde satışlarını yüzde 50’den fazla artıran dağıtıcı üye oranı yüzde 11.5’i bulurken, üretici üyelerde bu oran bu oranda artış gözlenmedi. 
İkinci çeyrekte satışlarda yüzde 9.83 artış bekleniyor! 
Ankette, yılın ikinci çeyreğiyle ilgili beklentilere de yer verildi. Buna göre sektörde 2023’ün ikinci çeyreğinde yurt içi satışlarda ortalama yüzde 9.83 oranında artış beklediği gözlemlendi. Anket ayrıca, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 9.56’lık artışa işaret ediyor. 2022’nin son çeyreğinde yüzde 60 olan tahsilat süreçlerinde bir değişiklik olmadığını ifade eden OSS Derneği üyelerinin oranı da, 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 65 seviyesine yükseldi. Daha önceki anketlere göre süreci pozitif olarak ifade eden üyelerin oranında ise önemli seviyede azalma gözlendi.

Yorumlar