OPEL, “PACE! PLANI”NIN BİRİNCİ YILINI TAMAMLADI
12 Kasım 2018

Opel, Pace! planı önümüzdeki iki yılda sekiz yeni model ve tamamen elektrikli Corsa ve Plug-in Hybrid Grandland X gibi modellerle elektrikli model atılımı yapacak.
OPEL, “PACE! PLANI”NIN BİRİNCİ YILINI TAMAMLADI

Opel, sürdürülebilir ekonomik başarısını sağlayan unsurlardan biri olarak şirketin her alanda rekabet gücünü artırmasını gösteriyor. Marka, Groupe PSA çatısı altında bulunmasının faydalarından her geçen gün daha fazla yararlanıyor. Grubun farklı güç sistemlerini paylaşan yeni platformları yüzde 50 oranında daha verimli şekilde geliştirildi ve aynı zamanda da kaliteyi bir üst seviyeye taşıdı. Şirketin diğer alanlarında da geniş sinerji fırsatları yakalandı.

Diğer taraftan Opel’in Rüsselsheim Mühendislik Merkezi, Groupe PSA’nın AR-GE ağında önemli görevler üstlenerek konumunu güçlendirdi. 15 yetkinlik merkezi, aralarında koltuklar, yakıt hücreleri ve gelişmiş sürüş destek sistemleri de bulunduğu teknolojileri tüm grup markaları için geliştirecek. Ayrıca, Opel mühendisleri yeni hafif ticari araçların ve yeni nesil dört silindirli benzinli motor ailesinin de geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Opel, 2020 yılında dört modelde elektrikli seçenek sunacak. Tamamen elektrikli Corsa ve Opel’in ilk Plug-in-Hybrid modeli Grandland X bunlardan sadece ikisi. Bu otomobiller Opel’in model atılımında kritik rol oynayacak.

Opel, kârlı hafif ticari segmentine yoğun şekilde odaklanıyor. Orta vadede, şirket hafif ticari segmentlerindeki pazar payını binek segmentindeki seviyesine çekmeyi hedefliyor. Bu hedef yenilenen ürün yelpazesi ile elde edilecek. Yeni Opel Combo lansmanından çok kısa bir süre sonra prestijli “Avrupa’da Yılın Hafif Ticari Aracı” ödülünü kazandı. Eylül ortasından günümüze yeni model 25 bin adet sipariş aldı. Bu rakam bir önceki modelin 2017’de gerçekleşen toplam satışını geçiyor. Bu modeli 2019’da yeni Vivaro takip edecek.

Yorumlar