OGD'den Hürriyet okur temsilcisine yanıt
15 Ekim 2015

OGD'den Hürriyet okur temsilcisine yanıt

OGD'den Hürriyet okur temsilcisine yanıt
 
Hürriyet Gazetesi'ni Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde otomotiv haberleriyle ilgili bir yazı yazdı. Otomotiv basınını eleştiren Bildirici'ye OGD olarak bir açıklama yaptık. Bildirici açıklamamıza sayfasında yer verdi. Bildirici'nin yazısı ve OGD açıklaması şöyle. 
 
Otomotiv haberleri nasıl olmalı? 
 
Bu soruya yanıt verebilmek için bir süredir Hürriyet’in yanı sıra diğer medya kuruluşlarının otomotiv haberlerini, sayfalarını dikkatle izliyorum. Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de bu sayfalarda sektörle ilgili gelişmeler, şirket temsilcilerinin demeçleri, yeni otomobil modellerinin tanıtılması ön planda tutuluyor. Haber ve yazıların çoğu, şirketler penceresinden bakıyor gelişmelere. Halbuki biz gazeteciler, her alanda olduğu gibi, otomotiv haberlerinde de kamunun (başka deyişle tüketicinin) penceresinden bakmalıyız. Bu sayfalardaki haberlerde de pekâlâ eleştirel tavır alınabilir. Örneğin yeni bir model tanıtılırken artıları ve eksileri birlikte okura aktarılabilir. Hem okurun (tüketicinin) doğru seçim yapması sağlanır hem de okur nezdinde tanıtım bülteni ile haber arasındaki fark korunmuş; haberin güvenilirliği sağlanmış olur.
 Faruk Bildirici
Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi
 
 
 
OGD'nin Faruk Bildirici'ye Yanıtı
 
Sayın meslektaşım,
 
 
Otomotiv basını ile ilgili yaptığınız değerlendirmeyi üzülerek okuduk. Aslında meslektaşlarımızdan yapıcı eleştiriler her zaman bekliyoruz. Ama bu kez Türk basınında çokça örneği olan yüzeysel bir değerlendirmeyle karşılaştık.Yazınızda dediğiniz gibi otomotiv haberlerini incelemeye çalışmış ama iyi analiz etmeden genel bir sonuca varmışsınız. ‘Tüketici penceresinden bakmadığımız’ şeklinde haketmediğimiz bir eleştiri yapıp, noktayı koymuşsunuz.
Öncelikle ‘Otomotiv haberleri nasıl olmalı?’ sorusuna yanıt vermek için bir iki dergi ve gazete karıştırmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Gazetede yazdığınız değerlendirme sonrasında sizi ve okurlarınızı bilgilendirme ihtiyacı olduğunu gördüm.
Otomotiv mecraları günlük gazeteler, dergiler, dijital medya ve tv'den oluşuyor. Hepsinin farklı misyon ve vizyonları var. Günlük gazetelerde ki otomobil haberleri ekonomi sayfalarında yayımlanıyor. Bu yüzden günlük gazetelerdeki haberler farklı bir içeriğe sahip. Bu sayfalarda istatistikler, firmaların yatırımları, pazar bilgileri ve tabii ki firma yöneticilerin görüşleri haberleştiriliyor. Bunun yanı sıra yurtdışındaki fuarlar, yeni modellerle ilgili bilgilere de yer veriliyor. Ekonomi sayfalarında çıkan bu haberleri, ekonomi, finans çevreleri, firmaların iş ortakları, yatırımcılar vb okuyucular takip ediyor.
 
Dergiler ağırlıklı olarak otomobil testlerine yer veriyor. Okuyucu kitlesi otomobilseverler ve potansiyel müşteriler. Bu kitle, otomobilleri iyi bilir ve dergideki hataları acımasızca eleştirir. Bu yüzden testlerde tüketici penceresinden bakmaz ve objektif olmazsanız derginiz satmaz. Ayrıca bu dergilerin yabancı gruplarla ortaklıkları ve lisans anlaşmaları var. Yabancı lisansörlerin objektif test konusunda ciddi kuralları olduğunu unutmamak gerek.
Dijital medya da otomobil testleri yapıyor. Otomobilin artılarını ve eksilerini tek tek sıralıyor. Ürünün olumlu ve olumsuz taraflarını yazıyor. Dijitalcilerin testlere en çok dikkat eden mecra olduğunu düşünüyorum.
Son olarak tv'lerdeki otomobil programlarından söz etmek gerekir. Tv'lerde otomobil programı yapmak RTÜK nedeniyle katı kurallara bağlıdır. Bir otomobilin testini karşılaştırma yapmadan yayımlayamazsınız. Ayrıca, markanın adını birden fazla tekrarlamak yasaktır.
Basında ihtisaslaşmanın ilk ve en başarılı örneği otomotivdir. Gazetecilikte uzmanlaşmanın önünü açmıştır. Otomobil sadece bir ulaşım aracı değil. Sosyolojik ve ekonomik yönleri de var. Bu konuda mütevazi olamayacağım. Otomotiv basınındaki meslektaşlarım hem otomobili bilir, hem ekonomiden anlar, hem de tüketici davranışlarını analiz edebilecek alt yapıya sahiptir. Çünkü yaptığımız iş bunu gerektirir.
Bugün profesyonel bir otomotiv basını olmasaydı, pazarda hala 15-20 yıl öncesinin teknolojileri sunulacaktı. Tüketiciler haberleri ve gelişmeleri yakından takip edip, talepkar olunca otomotiv firmaları da yeni ürünlerini pazara sunmak zorunda kaldılar. 
Otomotiv basını iç

Yorumlar