OGD Başkanı Ufuk Sandık, Seçici Kurul'la ilgili bir açıklama yaptı:
06 Nisan 2023

Ufuk Sandık'ın açıklaması:
OGD Başkanı Ufuk Sandık, Seçici Kurul'la ilgili bir açıklama yaptı:

 

Sevgili OGD üyeleri, 

Bir süredir OGD’yi geleceğe hazırlamak ve derneğimizin en önemli faaliyeti “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimlerinin itibarını yükseltmek amacıyla yönetim kurulu olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu konuyla ilgili ilk başta kurucu üyelerimize danışmayı uygun gördük. Ardından sizlere bir anket gönderdik. Bu ankette yaptığınız çalışmalarla ilgili sorular yönelttik. Ayrıca kimler OGD üyesi olmalı, “Yılın Otomobili” seçimlerinde oy kullanmak için üyeler hangi şartları yerine getirmeli diye sorduk.

Sizlerden gelen görüşler ve yorumların ışığında bir manifesto hazırladık. OGD’nin el kitabi niteliğinde bu manifestoyu kısa bir süre önce paylaşmıştık. Gönderdiğimiz mailde Seçil Kurul oluşturulacağı ile ilgili bilgilendirme de yer alıyordu. Ayrıca kimlerin oy kullanamayacağı açık bir şekilde yazıyordu. Bütün bu kriterler bir gecede oturup yazılmadı. Sizlere sorduk, sizlerden gelen yanıtlarla kriterleri oluşturduk.

 Ardından bazı üyelerin yanıtlarını tekrar değerlendirmek gerekti. Bunun için bir mail daha gönderdik. Yaptıkları işlerle ilgili sorular sorduk. Bununla da yetinmedik birkaç kanaldan araştırma yaptık. Web sitelerini, youtube kanallarını, sosyal medyalarını takip ettik. Diğer üyelerimize de sorular yönelttik. Ayrıca otomotiv sektöründeki paydaşlarımızdan güncel araçların test sürüşü yapanların isimlerini öğrendik. Hangi üyelerin yeni modellerin lansmanına davet edildiğiyle ilgili bilgi aldık. Sektörden gelen bilgiler bizim için de şaşırtıcı oldu. Ama birçok konuyu aydınlattı..  

Bütün bunların ışığında Seçici Kurul’da yer alacak üyeler belirlendi. 2023 yılında oy kullanacak Seçici Kurul üyelerini 2 Nisan tarihinde OGD’nin internet sitesinde bir açıklama ile yayınladık. Daha sonra ilk oylama için sadece Seçici Kurul’a link gönderdik. 

 Sevgili arkadaşlar bütün dünyada yılın otomobili benzeri organizasyonlarda oy kullanacaklar, organizasyonu gerçekleştiren yönetim tarafından belirlenir. 20 yıldır üyesi olduğum ve Türkiye’yi temsil ettiğim Car of the year’da da benzer bir uygulama var. Üyelerin yaptıkları çalışmalar her yıl değerlendirilip, üyelik durumları gözden geçirilir. Üyelerin güncel araçlara erişimi dikkate alınır. Böylece Yılın Otomobili’ için oy kullanacakların yetkinliği araştırılır. Organizasyonun itibarı ve seçimlerin güvenilirliliği ancak bu yöntemle sağlanır. 

OGD’de de benzer bir uygulamaya geçti. Seçici Kurul oluşturup, kurulda yer alacak isimleri detaylı araştırıp belirledi. Dolayısıyla OGD yönetim kurulu üzerine düşen görevi gerçekleştirip, Yılın Otomobili organizasyonu daha da ileriye taşımak için önemli bir adım attı. Buna herkesin destek vermesi gerektiğini inanıyorum. Şunu unutmayalım, her yıl üyeler değerlendirilip, Seçici Kurul baştan oluşturulacak. Bugün oy kullanan ama, güncel test sürüşlerine katılmayan bir üye de Seçici Kurul dışında kalabilir. Bir gün bu durumla karşılaşan ben de olabilirim. Ufuk Sandık

OGD Başkanı

Yorumlar