NISSAN’NIN TOKYO GÖVDE GÖSTERİSİ
27 Ekim 2017

Nissan, Tokyo Otomobil Fuarında tanıttığı yeni sıfır emisyonlu konsept araçlarıyla elektrikli otomobillerin geleceğini belirliyor.
NISSAN’NIN TOKYO GÖVDE GÖSTERİSİ

ProPILOT otonom sürüş teknolojileriyle öne çıkan ilk elektrikli SUV konsept aracı IMx’in ve LEAF NISMO’nun sergilendiği fuarda ayrıca markanın elektrikli araçlarının “gelecekteki sesi” Canto’nun da lansmanı yapıldı. Nissan ayrıca 2018-2019 sezonundan itibaren Formula E yarış serisine katılacağını da açıklayarak elektrikli araç devrimindeki liderliğini pekiştirdi.

Tamamen elektrikli, 4 koltuklu crossover konsepti Nissan IMx, otonom sürüş özelliği ve 600 km'nin üzerinde menzil sunuyor. Nissan’ın yeni elektrikli araç platformu üzerine yükselen konseptte 320 kWh kapasiteli ve 700 Nm torka sahip iki adet elektromotor kullanıma sunuluyor. Tamamen düz bir zemine olanak tanıyan platform bir yandan yaşam alanının daha kullanışlı olmasını sağlarken, aynı zamanda sürüş dinamiklerine katkı sağlıyor.

Nissan Intelligent Power'ın özelliklerini bünyesinde barındıran LEAF NISMO Concept, temiz ve verimli elektrik teknolojisiyle NISMO'nun heyecan verici sürüş dinamiklerini aynı potada eritiyor. Yeni LEAF’in NISMO Concept versiyonu daha sportif bir dış tasarıma sahip. NISMO yarış teknolojisinin uygulandığı LEAF, düşük rüzgâr sürtünme katsayısından ödün vermeden üstün aerodinamik performans ve düşük rüzgâr kaldırma kuvvetini beraberinde getiriyor.

Her geçen gün daha da yaygınlaşan Formula E yarışları Nissan’a, Nissan Intelligent Mobility mesajlarını daha geniş kitlelere ulaştırabileceği son derece etkin küresel bir platform sunuyor. Nissan, tamamen elektrikli araç şampiyonasının yeni şasi ve pil yönetmeliklerinin açıklanmasıyla birlikte 2018 yılının sonlarından itibaren şampiyonaya dahil olacak.

Nissan, 2017 Tokyo Otomobil Fuarında sadece yeni konsept araçlarını değil, aynı zamanda Nissan'ın elektrikli araçlarının gelecekteki sesi olan ‘Canto’yu da lanse etti. Ses, aracın hızlanma, yavaşlama veya şarj durumuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor ve pazarın gereksinimlerine uygun olarak 20 ile 30 km/s’ye kadar olan hızlarda etkinleşiyor. Nissan ‘Canto’yu öncelikli olarak bir uyarı sesi üretmek, aynı zamanda kent sokaklarının işitsel ortamını Nissan’a özgü bir sesle zenginleştirmek üzere tasarladı. Ses yoğunluğu; yayaları, çevre sakinlerini ve yolcuları rahatsız etmeden açıkça duyulacak şekilde ayarlandı.

Yorumlar