NISSAN TÜRKİYE’YE ULUSLARARASI SORUMLULUK
18 Nisan 2019

Nissan Türkiye, 8 ülkenin yönetim merkezi oldu. Sinan ÖZKÖK, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerine de Genel Müdür olarak atandı.
NISSAN TÜRKİYE’YE ULUSLARARASI SORUMLULUK

Japon otomotiv devi NISSAN’da gerçekleştirilen yeniden yapılanma sonucunda Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerindeki sekiz ülkenin yönetim merkezi 1 Nisan 2019’dan itibaren NISSAN Türkiye oldu. Sorumluluk alanı genişleyen Sinan ÖZKÖK, NISSAN Türkiye ile birlikte yeni bölgenin Genel Müdürü olarak atandı.

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle, NISSAN’ın Fas, Tunus, Sudan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Türkmenistan pazarlarındaki operasyonlar, görev alanı genişleyen Sinan ÖZKÖK’e raporlamaya başladı. NISSAN’ın söz konusu ülkelerdeki faaliyetleri daha önce Orta Doğu bölgesi kapsamında yönetiliyordu. 2015 yılında markanın global çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan NISSAN Türkiye pazar payını devamlı artırırken, SUV pazarındaki liderliğini de gibi yüksek bir düzeyde korudu. İç pazardaki başarılı sonuçları ile faaliyet gösterdiği bölgenin önemli bir ülkesi durumuna gelen NISSAN Türkiye, ayrıca yenilikçi uygulamalarıyla da diğer ülkelere örnek oldu. Gerek ulaştığı rekor pazar payları gerekse örnek çalışmalarıyla öne çıkan NISSAN Türkiye, 2019 mali yılı başlangıcıyla devreye giren yeni yapıda faaliyet alanını büyüterek bir başarıya daha imza attı. Bölgenin bir diğer önceliği olan Cezayir Projesi’nin ticari yapılanmasına verilecek destekle de Türk yöneticilerin uluslararası platformda görev almaları sağlanacak.

Yorumlar