NISSAN LEAF’TEN 16.000 KM’LİK YOLCULUK
09 Eylül 2018

Yeni Nissan LEAF, Polonyalı kutup kâşifi ve maceraperest Marek Kaminski pilotajında Polonya ile Japonya arasında 16.000 km kat etti.
NISSAN LEAF’TEN 16.000 KM’LİK YOLCULUK

Avrupa'nın en çok satan elektrikli aracı yeni NISSAN LEAF ile #NoTraceExpedition kapsamında yola çıkan Polonyalı kutup kaşifi ve maceraperest Marek Kaminski, 16 bin kilometrelik yolculuğun ardından Japonya'ya ulaştı. Marek Kaminski’nin 60 gün süren çevre dostu gezisi Zakopane, Polonya’da başladı. Farklı sürüş koşullarında gerçekleşen zorlu yolculuk, iki kıta boyunca sırasıyla; Litvanya, Beyaz Rusya, Rusya, Moğolistan, Çin, Güney Kore ve Japonya olmak üzere 8 ülkeyi kapsadı.

Elektrikli otomobille sıfır emisyonlu seyahatin mümkün olduğunu gözler önüne seren #NoTraceExpedition yolculuğu, çevreye zarar vermeden dünyanın bir ucundan diğerine seyahat etmek isteyen gezginlere örnek teşkil ediyor.

Daha önce aynı yıl içerisinde Kuzey ve Güney Kutuplarına yürüyen Marek Kaminski, bu maceralarının yanı sıra yüzde 100 elektrikli otomobille yapmış olduğu bu keşif ile de büyük bir ilke imza attı. Marek Kaminski’nin macerası boyunca Moğolistan’daki toprak yollar kadar Rusya’daki bazı yaratıcı şarj çözümleri de akılda kalan notlardan bazıları.

İlk 16 bin kilometreden yılmayan Marek Kaminski, bir kez daha direksiyon başına geçerek aynı otomobille Tokyo'dan Polonya'ya dönüş yolculuğunu da tamamlayacak.

Yorumlar