NISSAN, DAKİKADA 2 KAMERA SATIYOR
28 Aralık 2015

Nissan, 2014 yılında satışa sunduğu yeni Qashqai modelini 1,4 milyon adet kamera ile donattı. Bu, günde 3 bin adedin üzerinde kamera satışı anlamına geliyor.
NISSAN, DAKİKADA 2 KAMERA SATIYOR

Güvenlik teknolojilerinin yaygınlaşması araçlardaki kamera kullanımı da artıyor. Teknolojiye yaptığı yatırımların meyvesini toplayan Nissan, geçtiğimiz iki yılda iki milyonun üzerinde aracını kamera ile donattı. En çok satan modellerinin her biri için beş adede kadar kamera kullanan Japon otomobil devi, günde 3 bin 400 adet kamera satıyor. Bu, dakikada ikiden fazla kamera satışı anlamına geliyor.

Nissan’ın Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinden oluşan SUV ailesi, yeni Qashqai modelinin satışa sunulduğu 2014 yılından bu yana 1,9 milyon kamera satışına imza attı. En çok tercih edilen versiyonlarda; ön, arka ve yanlarda olmak üzere en az dört adet geniş açılı kamera yer alırken, bu kameralar Çevre Görüş Sistemi’nin temelini oluşturuyor.

Qashqai ve X-Trail modellerinde kullanılan kamera sistemi aynı zamanda Akıllı Park Sistemi ile birlikte; Kör Nokta Uyarı Sistemi veya Hareketli Nesne Algılama Sistemi gibi güvenlik paketleri için de temel oluşturuyor. Tüm bu ekipmanlar insansız sürüş teknolojisi için kritik birer araç konumunda bulunuyor.

Nissan mühendisleri şimdiden kamera teknolojisinin bir sonraki nesli üzerinde çalışmaya başladı. Nissan Gripz Concept’te sergilenen sistemde, ön farlara yerleştirilen iki adet kamera, görüntünün canlı olarak internete aktarılmasına imkan tanıyor. Rekabetin her geçen gün daha da yoğunlaştığı SUV segmentinde Nissan önümüzdeki 5 yıl içinde kamera satışlarını 10 milyon adedin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Yorumlar