NISSAN, CES’TESÜRÜŞÜN GELECEĞİNİ YENİDEN TANIMLIYOR
14 Ocak 2018

Nissan Intelligent Mobility teknolojisinde yaşanan en güncel gelişmeler, sürücünün eylemlerini önceden tahmin eden yenilikçi bir sisteme hayat veriyor.
NISSAN, CES’TESÜRÜŞÜN GELECEĞİNİ YENİDEN TANIMLIYOR

Nissan, sürücünün beynindeki sinyalleri yorumlayan ve bu sinyallerle insanların otomobillerle nasıl etkileşim kurduğunu tespit eden yenilikçi bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Nissan’ın Brain-to-Vehicle, ya da B2V adını verdiği bu teknoloji, sürücüler için reaksiyon sürelerini hızlandırmayı vaat ederken, otomobillerin sürüşü daha keyifli hale getirmek üzere kendini uyarlamaya devam etmesini sağlıyor. B2V, otomobillerin nasıl sürüleceği, motor teknolojilerine sahip olacağı ve topluma nasıl entegre edileceğine ilişkin şirketin vizyonu niteliğinde olan Nissan Intelligent Mobility'deki en son gelişmeyi gözler önüne seriyor.

Nissan’ın bu girişimi, sürücü eylemlerini tahmin etmek ve sorunu tespit etmek için beyin kod çözme teknolojisine dayanıyor: Tahmin: Direksiyon simidi çevirmek veya gaz pedalına basmak gibi sürücünün yapmak üzere olduğu eylemleri beyin sinyallerinden yakalamak sürüş destek sistemlerinin çok daha çabuk reaksiyon göstermesini sağlayabilir. Tespit: Sürücü rahatsızlığını saptayan ve değerlendiren yapay zeka, otonom sürüş modunda sürüş tarzını veya sürüş stilini değiştirebilir.

Sürücü, otonom sistemler tarafından analiz edilmek üzere beyin dalgası aktivitesini ölçen bir cihaz kullanıyor. Direksiyon simidini döndürme veya aracın hızını yavaşlatma gibi sürücünün eylemlerini önceden tahmin eden sistem sürücüden 0,2 ila 0,5 saniye daha hızlı reaksiyon gösteriyor.

Yorumlar