MITSUBISHI YENİ BÜYÜME PLANINI HAYATA GEÇİRDİ
06 Kasım 2017

Mitsubishi, “Drive for Growth” adındaki 3 yıllık büyüme planı ile satış ve gelirini yüzde 30’un üzerinde artış, faaliyet kar marjınında yüzde 6’nın üzerine çıkmayı hedefliyor.
MITSUBISHI YENİ BÜYÜME PLANINI HAYATA GEÇİRDİ

Mitsubishi Motors, yüzde 30’un üzerinde bir artış ile yıllık satışlarını 1,3 milyon adet araca ve gelirlerini 2,5 trilyon yene çıkarmayı hedefleyen, sürdürülebilir ve karlı büyüme sağlamaya yönelik üç yıllık “Drive for Growth” stratejik planını hayata geçirdi.

Plan kapsamında, Mitsubishi Motors, 2019 mali yılının sonu itibariyle faaliyet kar marjını 2016 mali yılına kıyasla yüzde 0,3 artırarak yüzde 6’lık faaliyet kar marjına ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, sabit kıymet ve Ar-Ge yatırımını, üç yıllık dönemde 600 milyar yenin üzerine çıkarmayı amaçlıyor. Bu plan hedefli pazar büyümesi ve işletme verimliliğindeki reformlardan oluşan bir ürün yenileme programını da kapsıyor.

“Drive for Growth” planı, yıllık sermayenin 2019 mali yılında yüzde 60 artırılarak 137 milyar yene çıkartılmasını, harcamaların satışlara oranının yılda yüzde 5,5’e yükseltilmesini hedefliyor. Böylelikle, yıllık toplam yatırım 600 milyar yenin üzerine çıkacak. Mitsubishi Motors, bu artışların ardından söz konusu dönemde finansal disiplinini koruyarak pozitif nakit akışı yaratacak. Şirket, diğer Japon otomotiv üreticileri ile rekabetçi seviyede bir temettü politikasını hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Yeni plan kapsamında, Mitsubishi Motors, 4x4 SUV ve pick-uplarını güçlendirmeyi ve aralarında XPANDER ve Eclipse Cross’un da bulunduğu 11 modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. Mitsubishi Motors, bu planın sonunda SUV, 4x4 ve plug-in hibrit elektrikli araçlardan (PHEV) oluşan en çok satan beş global modelinin toplam satış hacminin yüzde 70’ini oluşturmasını bekliyor. Şirket, daha düşük emisyonlu modellere geçiş kapsamında, 2020’den itibaren, model yelpazesinde elektrikli çözümler sağlamaya yönelik planlarını da açıkladı.

Yorumlar