MERCEDES, CONCEPT GLB’NİN ÖRTÜSÜNÜ AÇTI
21 Nisan 2019

Mercedes, kompakt sınıftaki yeni konsept aracı Concept GLB’nin dünya lansmanı ilk kez Şangay Otomobil Fuarında gerçekleştirildi.
MERCEDES, CONCEPT GLB’NİN ÖRTÜSÜNÜ AÇTI

Mercedes-Benz, Şangay Otomobil Fuarında Concept GLB’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Kompakt sınıfın yeni üyesi Concept GLB daha çok yaşam alanına ve güce odaklanıyor. Uzunluğu 4.634 mm, genişliği 1.890 mm ve yüksekliği 1.900 mm olan konsept otomobil, uzun dingil mesafesinin de katkısıyla 7 kişilik geniş bir yaşam alanı sunuyor. Bir dizi ayrıntı Concept GLB’nin asfalt dışı yollara da çıkmaya hazır olduğunu gösteriyor.

Concept GLB, M 260 olarak kodlanan 4 silindirli turbo beslemeli motor ve 8G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile donatılıyor. 224 HP/165 kW ve 350 Nm üreten M 260 kodlu alüminyum bloklu motor gücünü dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yola aktarıyor. Sportif karakterli 4Matic’in karakteristiği DYNAMIC SELECT seçim düğmesi üzerinden ayarlanabiliyor. Araçta üç farklı sürüş modu bulunuyor; standart olarak ayarlanan “Eco/Comfort” modunda 80:20 oranında ön ile arka aks güç dağılımı, “Sport” modunda 70:30 ile daha sportif bir sürüş imkânı ve Off-Road modunda ise 50:50 oranında güç dağılımı sunuluyor.

Yorumlar