MERCEDES-BENZ UNİMOG ŞEHİRDE YOLLARA ÇIKIYOR
11 Aralık 2018

Mercedes-Benz Unimog, hem arazi, hem de şehir içinde kullanıma uygun donanımla Türkiye’de satışa sunuldu.
MERCEDES-BENZ UNİMOG ŞEHİRDE YOLLARA ÇIKIYOR

Mercedes-Benz Unimog, Euro 6 normlarını karşılayan 5,1 litrelik 6 silindirli BlueTec motorunda otomatik vites seçeneği ile 231 HP güç ve 900 Nm tork sunuyor. Araç standart olarak 800 cm, opsiyonel donanımlar ile birlikte 1,2 metre derinliğindeki sulardan geçebiliyor ve 38 derece yan eğimlerde dahi ilerleyebiliyor. Kabininde 7 kişiye kadar oturma alanı sunan Unimog, kabin içi donanımları ile de sadece arazide değil, şehrin sokaklarında da egemenliğini ilan ediyor.

Dünyanın en iyi arazi araçları arasında anılan Mercedes-Benz Unimog, U 4023 ve U 5023 versiyonları ile Türkiye’de macera tutkunlarına yönelik olarak satışa sunulmaya başladı. Mercedes-Benz’in Wörth Fabrikası’nda markanın diğer kamyon modelleriyle beraber üretilen Unimog, bu sayede seri üretim Mercedes-Benz kamyonların verimlilik, yüksek kalite güvencesi ve yedek parçaların hızlı temini gibi avantajlarından yararlanıyor. Mercedes-Benz Unimog, dinamizmi vurgulayan radyatör ızgarası ve yeni nesil farları da kapsayan tamponu ile modernleşme sürecini sürdürüyor. Ayrıca, aracın opsiyonları arasına eklenmiş kamera sistemi aracın park edilmesi için büyük kolaylık sağlıyor. Unimog’un sahip olduğu, lastik basınç kontrol sistemi “Tirecontrol Plus” sayesinde, lastik basıncı hareket edilen zemine göre araçtan inmeden kabin içindeki ekrandan “Yol”, “Kum” ve “Çamurlu Arazi” modlarına ayarlanabiliyor. Unimog U 4023’ün alüminyum kasasında 3 ton, Unimog U 5023 modeli ile ise 7,5 ton yük de taşınabiliyor. Ayrıca araçta bulunan römork ön hazırlığı ile istendiği takdirde araca sonradan motosiklet ve bot gibi malzemeleri çekebilmek için römork takılabiliyor.

Sipariş üzerine kişiye özel olarak üretilen Unimog, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Ankara Koluman Motorlu Araçlar aracılığıyla sipariş edilebiliyor.

Yorumlar