MERCEDES-AMG GT R YARIŞ PİSTİNDEN CADDEYE ÇIKTI
24 Kasım 2016

Nürburgring yarış pistinin sarp dağ yolundan geçen Nordschleife bölümünde geliştirilen Mercedes-AMG GT R 1.455.700 TL’den başlayan fiyatlarla yollara çıktı.
MERCEDES-AMG GT R YARIŞ PİSTİNDEN CADDEYE ÇIKTI

Büyümesini sürdüren Mercedes-AMG, Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki Nürburgring yarış pistinin Eifel Dağları’ndan geçen ve zorluğu nedeniyle “Yeşil Cehennem” olarak adlandırılan Kuzey kısmında geliştirdiği Mercedes-AMG GT R ile ürün gamınındaki çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Motorsporları teknolojisinin, daha önceki seri üretim modellerde benzerine rastlanmayan, en üst seviyede entegre edildiği ve bu özelliği ile Mercedes-AMG marka seri üretim otomobillerin en tepe noktasına çıkan Mercedes-AMG GT R, “AMG Magno açık yeşil” adındaki özel rengiyle yollarda kendine yer açıyor.

Motorsporları teknolojisinin en üst seviyede entegre edildiği yeni Mercedes-AMG GT R, sürücüsüne yarış pisti deneyimi yaşatıyor. Ön aksın arkasında konumlandırılan 585 BG gücündeki V8 silindirli çift turbo beslemeli motor, gelişmiş yürüyen aksam, yeni aerodinamik unsurlar ve zekice uygulanan hafif yapı prensibi son derece dinamik sürüş özelliklerini beraberinde getiriyor.

Mercedes-AMG GT R siparişleri Türkiye’de 1.455.700 TL’den başlayan fiyatlarla, Avrupa ile aynı zamanda, Kasım sonu itibariyle verilebiliyor. Sipariş edilen araçlar Mayıs 2017 itibariyle sahiplerine teslim edilebilecek.

Yorumlar