MAZDA MX-5’E İKİ ÖDÜL BIRDEN
25 Mart 2016

2016 Dünya’da Yılın Otomobili (WCOTY) ve Dünya’da Yılın Tasarımı olmak üzere iki ödül birden alan yeni Mazda MX-5 her iki unvanı da kazanan tek otomobil oldu.
MAZDA MX-5’E İKİ ÖDÜL BIRDEN

Dördüncü nesil Mazda MX-5, hem 2016 Dünya’da Yılın Otomobili (WCOTY) hem de Dünya’da Yılın Tasarımı ödüllerinin sahibi oldu. Mazda, Mazda2’nin 2008 yılında WCOTY ödülünü almasından sonra ikinci kez bu ödüle sahip olurken, ödüllerin tarihinde her iki unvanı birden kazanan ilk model oldu.

Dünya’da Yılın Otomobili ödülleri, bir grup uluslararası otomobil gazetecisi tarafından 2004 yılında verilmeye başladı. Bu yılın jürileri 23 farklı ülkeden gelen 73 gazeteciden oluşuyor. 24 Mart tarihinde New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda verilen ödüllerde MX-5, finale kalan Audi A4 Sedan/Avant ve Mercedes-Benz GLC arasından sıyrılarak ödülü aldı. Dünya’da Yılın Otomobil Tasarımı ödülünün diğer finalistleri ise Jaguar XE ve Mazda CX-3’tü.

Dördüncü nesil MX-5, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımına sahip araçlardan oluşan yeni nesil araç serisinin altıncı modeli. 2015 yılında küresel çapta piyasaya sunulan model, büyük ölçüde azaltılmış yüksüz ağırlığı, insan merkezli tasarımı ve ‘Jinba-ittai’ sürüş keyfi hissi sayesinde müşterilerden büyük ilgi gördü.

Yeni MX-5 şimdiye kadar 2015-2016 Japonya’da Yılın Otomobili ve 2016 Birleşik Krallıkta Yılın Otomobili (UKCOTY) ödülleri de dahil 30’un üzerinde ödüle layık görüldü. Modelin üstü açılabilir sert tavana sahip versiyonu Mazda MX-5 RF’nin ilk tanıtımı ise 2016 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapılıyor. Mazda, müşterilerin tekrar tekrar seçeceği ‘tek’ marka olma amacıyla sürüş keyfi veren otomobiller üretmeye devam edecek.

Yorumlar