MAZDA, HOFU FABRİKASINDA CX-5 ÜRETİMİNE BAŞLADI
23 Ekim 2017

Mazda, satışların dörtte birini oluşturan ödüllü crossover SUV'larına yönelik artan küresel talebi karşılamak üzere harekete geçiyor.
MAZDA, HOFU FABRİKASINDA CX-5 ÜRETİMİNE BAŞLADI

Mazda Japonya'nın güneyindeki Hofu tesisinde CX-modelinin üretimine başladı. Şirket, aynı zamanda Mazda'nın Hiroşima dışında Çin ve Malezya'da da artan küresel talebi karşılamak üzere harekete geçti.

Mazda, son mali yılda başlattığı üç yıllık iş planının sonunda 1.65 milyon adetlik global satış hedefine ulaşmaya çalışıyor. Şirket, SUV talebindeki artışa ayak uydurabilmek için üretim sistemini daha esnek hale getirdi. Hiroşima'da üretilen popüler B-SUV olan Mazda CX-3'ün son Aralık ayında Hofu fabrikası üretime başladı. Ağustos ayında şirket, Hiroshima araç gövde fabrikasındaki crossover sistemini geliştirmişti.

Mazda Hofu'da, SKYACTIV şanzımanları ile birlikte Mazda2, supermini, Mazda3 kompakt ve orta ölçekli Mazda6 gibi bir dizi diğer modelleri üretiyor. Hiroşima'nın yaklaşık 110 km güneybatısındaki bu şanzıman üretim tesisi 1981'de hizmete girmiş ve  ertesi yıldan itibaren araç imalatına başlamıştır. Toplam otomobil üretimi 2013 yılında 10 milyon adedi aştı.

Yorumlar