Maserati GranTurismo Türkiye’de
16 Mayıs 2023

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Maserati’nin ikonik modeli GranTurismo, yeni nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu.
Maserati GranTurismo Türkiye’de

 

 

<div class="leading-image" 100%;="" margin-bottom:="" 1.15em;="" font-size:="" 0.75em;="" line-height:="" 1.5em;="" font-family:="" -apple-system-font;="" color:="" rgba(0,="" 0,="" 0.65);"=""> 

 

Tamamen yenilenen GranTurismo, göz alıcı tasarımının yanı sıra markanın tarihindeki yüzde yüz ilk elektrikli otomobil olarak da öne çıkıyor. İkonik model aynı zamanda, Maserati’nin 75 yıl kadar önce büyük usta Pininfarina tarafından tasarlanan Maserati A6 1500 ile başlattığı  GranTurismo geleneğinde yeni bir dönemi de ifade ediyor.
 
GranTurismo için düzenlenen basın toplantısında konuşan 
FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü  “75 yılı aşkın bir geçmişe sahip, teknoloji ve tasarım açısından tamamen yenilenmiş, ikonik Maserati GranTurismo’yu yeniden Türkiye yollarıyla buluşturduğumuz için heyecanlıyız. Yeni Nesil GranTurismo, güçlü içten yanmalı V6 motorunun yanında; sessiz ve yüksek performanslı elektrikli motor seçenekleri de sunuyor. Modena, Trofeo ve Folgore olmak üzere üç farklı versiyonu olan GranTurismo’nun satışına başladığımız Modena ve Trofeo versiyonlarının kalbinde, Maserati tarafından geliştirilen, ileri teknoloji ürünü V6 Nettuno motor bulunurken, ailenin en güçlüsü ve Türkiye pazarında yılın son çeyreğinde satışına başlayacağımız Folgore’de ise tamamen elektrikli güç aktarma sistemi yer alıyor. Maserati markasının Sportif Lüks modeli GranTurismo, hem geleneksel spor otomobil tutkunlarına hem de 0 elektrikli seçeneği ile yeni nesil otomobil severlere hitap ediyor.” dedi.
 
 
İlk kez 1947 yılında dünya yollarına çıkan Maserati GranTurismo, tamamen yenilenmiş haliyle Türkiye’de satışa sunuldu. İlk neslinden günümüze, dört kişilik konfor ve sportifliği başarıyla birleştiren ikonik model, yeni nesliyle , hem geleneksel spor otomobil tutkunlarına hem de 0 elektrikli seçeneği ile yeni nesil otomobil severlere hitap ediyor. Yeni nesil GranTurismo, DNA’sına sadık kalarak; tasarım, konfor, sportif performans ve bağlanabilirlik çözümlerini bir arada sunuyor. 
 
Maserati İnovasyon Laboratuvarı'nda geliştirilen ve Torino'daki Mirafiori Fabrikası’nda üretilen “yüzde 100 İtalyan” yeni GranTurismo’nun; Modena, Trofeo ve Folgore isimli üç farklı versiyonu bulunuyor. GranTurismo, güçlü içten yanmalı motora sahip versiyonuyla ve en yenilikçi ve yüzde 100 elektrikli çözümleriyle, bir spor otomobilin yüksek performansını uzun mesafe konforuyla birleştiriyor. Modelin Modena ve Trofeo versiyonlarının kalbinde, Maserati tarafından geliştirilen ileri teknoloji ürünü V6 Nettuno motor bulunurken, ailenin en güçlüsü Folgore’de ise tamamen elektrikli güç aktarma sistemi yer alıyor. Yeni nesil GranTurismo, tüm Maserati modelleri gibi; İtalyan lüks ve performans anlayışını temsil ediyor. GranTurismo’nun zamana meydan okuyan tasarımı, estetik ve işlevsellik arasında ideal bir denge sunuyor. 
 
Dünya otomobil tarihinin en güzel coupélerinden biri olan GranTurismo, Maserati’nin ilk yüzde 100 elektrikli otomobili olarak da otomotiv tarihindeki yerini alıyor.
 
 
FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü, Maserati’nin Türkiye’de son dönemde önemli bir atılım içerisinde olduğuna değindi. Süslü “2020 yılında satışına başladığımız Ghibli Hybrid, 2021’de tanıttığımız MC20 ve  lansmanından bu yana büyük ilgi gören Levante Hybrid ile pazardaki varlığımızı daha da  güçlendirdik. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Türkiye yollarıyla buluşturduğumuz Grecale’nin de etkisiyle büyümemizi yukarı taşıdık. Bugün ise efsanevi GranTurismo’nun geri dönüşünün sevincini yaşıyoruz. GranTurismo’nun V6 motorla donatılan, Modena ve Trofeo versiyonlarını siparişe açtık ve ilk teslimatları önümüzdeki günlerde gerçekleştiriyor olacağız. Maserati’nin ilk yüzde yüz elektrikli otomobili olacak GranTurismo Folgore’yi ise yılın son çeyreğinde Türkiye yollarıyla buluşturacağız” dedi.
 

Yorumlar