MACERA RUHLU i20
02 Nisan 2016

Hyundai, küçük sınıf temsilcisi i20’yü daha yüksek yapılı maceracı Active versiyonuyla tamamladı. Hyundai i20 Active 61.800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
MACERA RUHLU i20

Güncel 5 kapılı versiyon gibi tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0’ın en yeni temsilcisi durumunda. Altıgen ızgara beş kapılı versiyondan farklı olarak tıpkı Coupe gibi ters bir şekilde konumlandırılarak sunuluyor. LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan dodikler, SUV havasını pekiştiren tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20 Active’in başlıca yenilikleri.

Sınıfında kendine göre bir ayrıcalık yaratan Yeni i20 Active, iddialı bir iç mekana sahip. i20 Active, 1892 mm kombine ön ve arka bacak mesafesi ve 301 litrelik bagaj kapasitesiyle genç kullanıcılar kadar ailelerin kullanımına da olanak sağlıyor. Ergonomik kabini sayesinde rahat bir otomobil olan Active, 978 mm ile son derece yeterli bir baş mesafesi de sunuyor.

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, 3 kapılı Coupe versiyonundan sonra daha yüksek yapılı ve SUV görüntüsüne sahip Active versiyonuyla ülkemizde satışa sunuldu.  Hyundai i20 Active, 1.0 lt T-GDI 6 ileri manuel ve 1.4 lt Otomatik olmak üzere iki ayrı benzinli motorlarla sunuluyor. Hafif bir SUV otomobil görüntüsüne sahip i20 Active’in dış mekan kadar bir diğer önemli özelliği ise şüphesiz yeni 1,0 litrelik benzinli Turbo GDI motoru. 120 beygir gücündeki bu etkili motor, otomobile yeterli performansı sunarken aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. Elektrik kontrollü basınç tahliyesine sahip kumandalı turbo sistemi, gaz tepkisini ve düşük devirlerdeki torku artırıyor. Silindir kafası ve bloğu için ayrılarak optimize edilen soğutma sistemi de iç sürtünmeleri azaltacak şekilde geliştirildi. Yeni 1,0 litre T-GDI motor, sadece 6 ileri şanzımanla sunuluyor. Turbo GDI motorun 100 km’deki ortalama tüketimi ise 5,1 litre. 998 cc’lik bu düşük hacimli turbo motorun yanı sıra, otomatik vites isteyen kullanıcılar ise otomobili 1.4 litre 100 beygirlik atmosferik versiyonu tercih edebilirler. Bu motor, 4 ileri klasik tork konvertörlü şanzımanla kombine edilirken ortalama 6,7 lt/100 km tüketim değeri sunuyor.

Sadece Elite donanım seviyesiyle sunulan Hyundai i20 Active; 1.0 lt T-GDI için 61.800 TL ve 1.4 lt Otomatik içinse 62.400 TL’lik fiyat etiketine sahip.

Yorumlar