LEXUS’UN EN YENİSİ: LC 500H
27 Şubat 2016

Lexus 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlayan 354 HP güce sahip yeni hibrit sporcusu LC500h modelini tanıttı.
LEXUS’UN EN YENİSİ: LC 500H

Lexus, Türkiye pazarına girerken aynı zamanda yeni modellerle ürün gamını genişletmeye de devam ediyor. Mart ayında yeni showroomunda Türk tüketicisiyle ürünlerini buluşturacak olan markanın sergileyeceği modellerden biri de yeni tanıtılan hibrit sporcu LC 500h. LF-FC konseptinden ilham alınarak üretilen LC 500h konsepte yakın bir tasarımla dikkat çekiyor. LC 500h, Lexus’un tasarım ve teknoloji konusunda ulaştığı zirveyi de gözler önüne sererek marka için yeni bir dönemin kapısını da araladı. LC 500h önümüzdeki yıldan itibaren dünyada ve Türkiye’de aynı anda satışa sunulacak.

LC 500h’de güçlü bir elektrik motoru, lityum iyon yeni batarya ve 3.5 litre V6 benzinli motor yer alıyor. Bu araçla birlikte bir hibrit araçta ilk defa E-CVT şanzıman yerine tam otomatik çok kademeli şanzıman kullanılıyor. Fiziksel viteslerin yerleştirilmesi, sürücünün ihtiyaç duyduğu motor devirleriyle daha iyi uyum sağlanmasına imkan veriyor. Elektrik motorunun yüksek torku, gaz pedalına basıldığı anda doğrudan alınabilir. V6 motoruyla 354 HP güç üreten LC 500h, 100 km/s hıza 5 saniyeden daha kısa sürede çıkabiliyor.

LC 500h’nin tamamen yeni kabini bir Lexus premium coupe’sinin zarif, kaliteli ve sofistike yanlarını taşıyor. Tamamen yeni kabin tasarımına sahip LC 500h, dinamik dış tasarımını içeride de devam ettiriyor. Lexus coupe modeli LC, sürüş keyfini ve yolcu konforunu, yüksek kalite ve zarafetle buluşturuyor. LC 500h, markanın tamamen yeni, arkadan itişli platformunu kullanan ilk Lexus oldu. Bu yeni coupe’nin alt yapısı, ileride üretilecek olan önden motorlu/arkadan itişli Lexus modelleri için de bir örnek teşkil edecek.

LC 500h’nin ağırlık merkezi alüminyum kaput ve çamurluk, karbon fiber kapılar ve alüminyum kaplamalar, ultra kompakt LED farlar, alüminyum alaşım jantlar ve karbon fiber tavan gibi parçaların kullanımı ile azaltıldı. Buna ek olarak belirli noktalarda kullanılan yüksek dayanımlı çelikten yapılmış gövde parçaları sayesinde ağırlığın azaltılması, gövde rijitliğinin artması ve aynı zamanda ağırlık dağılımının daha iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlandı.

Yorumlar