LEXUS’TAN DİJİTAL AYNA ATILIMI
19 Şubat 2020

Lexus’un dijital ayna teknolojisi ES Sedan ile Avrupa pazarına geliyor.
LEXUS’TAN DİJİTAL AYNA ATILIMI

Lexus, ileri teknolojiye sahip otomobilleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Lexus, lüks hibrit sedan ES 300h modeliyle Dijital Yan Ayna Monitörü teknolojisini Avrupa pazarında sunmaya hazırlanıyor. Mart ayından itibaren satın alınabilecek Dijital Ayna Teknolojisi, sürüş güvenliğini ve konforunu artırıyor.

Japonya’da, seri üretim araçlarda dünyanın ilk Dijital Aynası olarak 2018 yılında tanıtılan sistem, geleneksel aynaların yerine, dijital kompakt kameraları ve yüksek çözünürlüklü ekranları getiriyor.

Dijital Yan Ayna Monitörü sayesinde sürücüler, her türlü sürüş kondisyonunda çevreyi daha geniş açıyla ve daha net bir şekilde görebiliyor. Aynı zamanda sürücünün kör noktasını tamamen ortadan kaldırabiliyor. Dijital aynaların getirdiği bir diğer avantajı ise, konvansiyonel aynalar gibi yağışlardan ve kirden etkilenmeyecek şekilde tasarlandığı için sürücüye daha net bir görüş açısı sağlaması. Ayrıca kameralarda yer alan ısıtma özelliği, soğuk havalarda buzlanmanın veya buğulanmaların önüne geçiyor. Kameralardaki parlaklık sensörü ise, otomatik olarak kendisini ayarlayarak arkadan gelen aracın farlarının Lexus sürücüsünün gözünü almasını engelliyor.

Ergonomik tasarıma sahip sistem, sürüş sırasında aracın etrafını kontrol ederken daha az baş hareketi gerektiriyor ve bu da Lexus’un hedeflediği gibi sürücü üzerindeki yükü azaltıyor.

Konvansiyonel aynaların yerini daha küçük kameraların almasıyla görüş açısı iyileşirken, rüzgar sesinin azalmasıyla zaten sessiz olan Lexus’un kabinini daha da sessiz hale getiriyor. Bu teknoloji ilk olarak 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek ve ardından satışa sunulacak.

Yorumlar