LEXUS’TAN 7 KİŞİLİKHAMLE: RX L
21 Haziran 2018

Yeni RX L, Lexus’un Avrupa’daki ilk yedi koltuklu SUV modeli kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği ile Haziran ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.
LEXUS’TAN 7 KİŞİLİKHAMLE: RX L

Tasarım değişiklerinin yanı sıra eklenen yeni koltuklarla birlikte RX L, beş koltuklu RX’in güçlü performansını, dinamik sürüşünü ve ekipman seviyesini sunuyor. RX L’nin ilk bakışta bir Lexus olduğunu belli eden özel ön panjuru etrafında şekillenen model, 5.000 metre uzunluğa, 1.685 mm yüksekliğe ve 1.895 mm genişliğe sahip.

Beş koltuklu RX’in coupe tarzı profilini koruyan RX L’de, baş mesafesini artırmak için arka camın açısı dikleştirildi. Bununla birlikte ikinci sıra koltuklar yükseltilerek en arkadaki yolcuların ayakları için daha geniş alan sağlandı. Üçüncü koltuğa ulaşmak, orta sıra koltukların üzerinde yer alan kolla gerçekleştiriliyor. Dış taraftaki ikinci sıra koltuk ileriye kayarak geçiş sağlanıyor. Araca iniş ve binişlerde, elbiselerin hasar görmesine/yırtılmasına sebep olacak hiçbir mekanizma bulunmuyor. İkinci sıra koltuk, 40:20:40 olarak bölümlere ayrılmış ve RX L’nin uzun tasarımı sayesinde 150 mm aralıkta ileriye veya geriye kaydırılabiliyor. Lexus, üçüncü sıra koltuklarda da kaliteden asla ödün vermedi. Standart olarak deri döşeme koltuklara sahip RX L’de, en arka sırada bile özel klima kontrolleri ve bardaklıklar sunuluyor. RX L ısıtma ve soğutma için üç bölgeli klima sunuyor.

RX 450hL’de kendi kendini şarj eden hibrit sistemi, 3,5 litrelik V6 benzinli motoru, elektrikli motorla birleştiriyor. 313 HP güç üreten sistem, hem performanslı hem de verimli bir sürüş sunuyor. 7 kişilik RX’in ortalama yakıt tüketimi 5,9 lt/100 km ve CO2 emisyonu 136 g/km. RX 450hL, Lexus’un sofistike E-Four dört çeker sistemini kullanıyor. Arka aksa yerleştirilen elektrik motoru, virajlarda gerçekleştirilen hızlanmalarda daha çabuk ve geliştirilmiş hızlanma tepkileri getiriyor. Ön ve arka tekerlekler arasında yapılan tork dağılımıyla mümkün olan en iyi çekiş performansının elde edilmesini sağlıyor.

Yorumlar