LEXUS MARKASINI YARATAN MODEL “LS” YENİLENDİ
17 Aralık 2017

1400 mühendisin altı yıl çalışması sonucu ortaya çıkan Lexus’un ilk jenerasyon LS modeli, yeni nesliyle iddiasını arttırıyor.
LEXUS MARKASINI YARATAN MODEL “LS” YENİLENDİ

Lexus markasının kısa zamanda adının duyulmasını sağlayan LS sedan modelinin 5’inci nesli tanıtıldı. Her açıdan yenilenen araç, daha dinamik, daha konforlu ve daha çevreci oldu. Yeni platform üzerine yapılan araç, LS 500h’de yüksek sürüş kalitesi elde edilmesini sağladı. Tamamen Yeni LS’in 3,125 mm’lik aks mesafesi, öncekine oranla 35 mm artırıldı. Uzunluğun artırılmasına karşın sürücü yine aks aralığının ortasında yer alıyor ve böylece alçak ağırlık merkezi elde ediliyor. Alçak ağırlık merkeziyle birlikte rijit şasi ve harika ağırlık dağılımı LS’in dinamiklerinin de üstün olmasını sağladı. Aynı zamanda LS’in akıcı sürüşüyle, konforlu bir kabin hissi elde edildi. Düşük ağırlık merkeziyle birlikte önden arkaya 52/48 oranında elde edilen ağırlık dağılımı, gövde burulmasını minimuma indiriyor ve direksiyon tepkilerini iyileştirerek daha iyi bir sürüş deneyimi ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte aerodinamik tasarıma sahip LS, 0.26 rüzgar direnci katsayısıyla dikkat çekiyor (dört çeker modelde 0.28).

Kendi kendine şarj olan LS 500h, benzinli ve elektrikli hibrit motoruyla birlikte, Lexus’un yeni Çok Kademeli Hibrit Sistemi’ni kullanıyor. Bu teknoloji ilk olarak süper coupe LC 500h’de kullanılmıştı ve şimdi sınıfının öncüsü sedan LS 500h’ye aktarıldı. Atmosferik 3.5 litre V6 benzinli motor, iki elektrik motoru ve kompakt, hafif lityum iyon bir batarya ile kombine ediliyor. Sistemin 359 HP toplam güç çıkışı LS 500h modelini 0’dan 100 km/s hıza 5.4 saniyede ulaştırıyor.

359 hp güç üreten elektrikli hibrit motorlu Lexus LS 500h, önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Yeni LS’in fiyatı ise, donanım seviyesine göre 235 bin Euro ile 327 bin Euro aralığında olacak.

Yorumlar