LEXUS LC 500’E EYESON DESİGN ÖDÜLÜ
15 Ocak 2016

Detroit Otomobil Fuarının en çok dikkat çeken tasarımına verilen EyesOn Design ödülü, Lexus'un sıra dışı görünüme sahip ve teknolojik özellikleriyle de öne çıkan LC 500'e verildi.
LEXUS LC 500’E EYESON DESİGN ÖDÜLÜ

Otomotiv sektörü ve çeşitli sektörlerden, dünyanın en ünlü tasarımcılarının jüri üyesi olduğu EyesOn Design ödülü ile Detroit/ Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) yılın en başarılı üretim ve konsept versiyonu otomobil tasarımı olarak belirlendi. Lüks performans coupe modeli Lexus LC 500 ise, bu prestijli ödülü iki kategoride kazanarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.

Kışkırtıcı ve atletik tasarımıyla Lexus için yeni bir çağı temsil eden LC 500, "En İyi Üretim Otomobili Ödülü"nü kazandı. LC 500’ün herkes tarafından beğenilen dış görünüşünün yanı sıra iç tasarımı da "En İyi Kabin Tasarımı" ödülüyle taçlandırıldı.

İki prestijli tasarım ödülü alan LC 500, Lexus’un 2012 yılında tanıttığı LF-FC konseptinden ilham alınarak tasarlandı. LF-FC konsepti de tanıtıldığında EyesOn Design "En İyi Konsept" ödülünün sahibi olmuştu. LC 500 dikkat çekici tasarımının yanında 473 HP üreten 5.0 litre V8 motoruyla da yüksek performanslı sürüş deneyimi sunacak.

Yorumlar