KÜÇÜK DEV JIMNY YENİDEN YOLLARDA
19 Ağustos 2016

Suzuki, otomotiv piyasasının en küçük ve en kabiliyetli 4x4’ü Jimny’yi 61.500 TL’den başlayan fiyatlarla yeniden Türk tüketicisi ile buluşturuyor.
KÜÇÜK DEV JIMNY YENİDEN YOLLARDA

Kompakt otomobil ve SUV uzmanı Suzuki, Swift ve Vitara’dan sonra yeni modeli Jimny’yi de Türk tüketicisi ile buluşturuyor. Sahip olduğu kompakt boyutları nedeniyle ‘mikro SUV’ olarak anılan Yeni Jimny, üst sınıftaki modelleri kıskandıracak off-road kabiliyetiyle de dikkat çekiyor. Boyutlarına karşın, 4x4 çekiş sistemiyle benzersiz bir off-road yeteneğine sahip olan Jimny, 1.3 litrelik motoru ile de tutumlu olmayı başarıyor. Dar sokaklarda şehir hayatına uyumlu, arazi koşullarında engel tanımayan Jimny, standart olarak sunulan otomatik şanzımanıyla birlikte 61 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Köşeli tasarımı ile kendine has çizgilere sahip olan Suzuki Jimny, 3695 mm’lik uzunluğu, 1600 mm’lik genişliği ve 1705 mm’lik yüksekliğiyle rahat bir şehir içi kullanımı vaat ediyor. Ön tasarımında yuvarlak farları, Jimny’ye kuvvetli bir imaj kazandıran 5 parçalı ön ızgara dikkat çekiyor. Motor kaputunun üzerindeki havalandırma girişi de Jimny’nin karakteristik duruşunu desteklerken şişkin çamurlukları ve bagaj kapağına yerleştirilmiş yedek lastiği ile off-road tasarımını destekliyor.

Jimny’de görev yapan 1324 cc hacmindeki benzinli motor, 6000 d/d’de 85 HP güç, 4100 d/d’de 110 Nm tork üretiyor. Ürettiği bu gücü 4 ileri tam otomatik şanzıman ile tekerleklere aktaran Jimny, Drive Action 4x4 adındaki 4x4 sistemi, 34 derecelik yaklaşma, 31 derecelik tırmanma ve 46 derecelik uzaklaşma açısıyla off-road iddiasını destekliyor.

Yorumlar