KOMPAKT SUV SEGMENTİNE YENİ BİR SOLUK
11 Şubat 2016

Seat, ilk SUV denemesi olan Ateca ile markasına has sportifliğe ve dinamizme vurgu yapmaya devam ediyor. 116 HP ile başlayan motor seçenekleri 190 HP’ye kadar uzanıyor.
KOMPAKT SUV SEGMENTİNE YENİ BİR SOLUK

Seat için yeni bir dönem başlıyor. Seat SUV pazarına giriyor. Seat SUV pazarına girerken de diğer modellerinin ortak noktası olan sportifliğe ve dinamizme vurgu yapıyor. İsmini Zaragoza eyaletinin batısındaki Ateca bölgesinden alan taze SUV Seat DNA’sına sadık bir yapı ortaya koyuyor.

Yeni SEAT Ateca’da kapsamlı teknoloji seçenekleri, Full LED farlardan başlayıp, trafik sürüş asistanı ve acil durum asistanı gibi geniş güvenlik sistemleri portföyüyle devam ediyor. Ateca’daki donanımlar 8 inç dokunmatik ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı ünitesi ve Full Link bağlanabilirlik özellikli yeni nesil bilgi-eğlence sistemlerine kadar uzanıyor.

Seat markasının karakteristik yüzüne ve LED farlarına sahip olan 4,36 metrelik dinamik tasarımlı takım elbisesinin altında sınıfının en geniş yaşam alanını vaat ederken 510 litrelik son derece geniş bir yükleme alanı da sunuyor. Çok yönlü kullanım özellikleri vaat eden Seat Ateca günümüz otomobil tüketicisinin beklentilerini karşılayan güvenlik, konfor ve teknolojik ekipmanları sunuyor. 8 inçlik ekrana sahip Medya System Plus isimli bilgi ve eğlence sistemi bu teknolojik oyuncaklardan biri. Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da dinamik bir tasarım ortaya koyan Seat’ın küçük SUV’u Trafik Sürüş Asistanı veya Kör Nokta Tespit Sistemi gibi sürüş destek sistemleriyle son derece güvenli bir yapı da sunuyor.

Hepsi turbo beslemeli yeni nesil motorlar üst düzey sürüş keyfini yüksek yakıt verimliliği ile sunma iddiasında. Motor seçenekleri 116 HP’den başlayıp 190 HP’ye kadar uzanıyor, Ateca’da 1.6 TDI 116 HP manuel ve 2.0 TDI 190 HP 4x4 DSG otomatik olmak üzere iki dizel motor seçeneği sunuluyor. Dizel motorların ortalama yakıt tüketim değerleri 100 km’de 4,3 – 5,0 litre arasında; ortalama CO2 değerleri ise km’de 112 ile 131 gram arasında yer alıyor. Benzinli motor seçenekleri arasında 116 HP gücündeki 1.0 TSI başlangıç motoru ve kısmî yük altında silindir etkisizleştirme özelliği olan ACT teknolojisine sahip 1.4 EcoTSI 150 HP motor yer alıyor. Bu motorların ortalama yakıt tüketim değerleri 100 km’de 5,3 ve 6,2 litre arasında; ortalama CO2 değerleri ise km’de 123 ve 141 gram arasında yer alıyor.

Otomobilin 2016 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Yorumlar