ŠKODA, SUPERB İLE ELEKTRİK ÇAĞINI BAŞLATTI
31 Mayıs 2019

Skoda, yenilenen Superb’in şarj edilebilir ve kendi kendini şarj edebilen hibrit teknolojisine sahip motoru ile markanın elektrikli mobilite dönemini başlatıyor.
ŠKODA, SUPERB İLE ELEKTRİK ÇAĞINI BAŞLATTI

Skoda, ilk elektrikli modellerini ve yenilenmiş Superb modelini tanıtarak elektrikli mobilite çağını başlattı. Dünya prömiyeriyle Bratislava’da sergilenen Superb iV ve Citigoe iV, 124 yıllık Skoda tarihinde büyük bir dönüm noktasını işaret ediyor. Superb iV markanın ilk şarj edilebilir hibrit modelini temsil ederken, CITIGOe iV ise markanın tamamen elektrikli ilk modeli oldu. Skoda aynı zamanda amiral gemisi modeli Superb’in yenilenen tasarımını da ilk kez sergiledi. Yenilenen Superb Eylül ayının ikinci yarısından itibaren Türk kullanıcısıyla buluşturulacak.

Zengin donanımı kadar bünyesinde barındırdığı akıllı çözümlerle de dikkat çeken Skoda Superb’de şarj edilebilir hibrit versiyonun yanı sıra altı motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 HP’lik 1.6 litre TDI, 150 HP’lik 2.0 TDI ve 190 HP’lik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak. Diğer yandan benzinli motor seçeneklerinde giriş seviyesinde 150 HP’lik 1.5 TSI, 190 HP’lik 2.0 TSI ve 272 HP’lik 2.0 TSI motorlar sunulacak. Otomatik şanzıman olarak ise 7 ileri DSG çift kavramalı tercih edilebilecek.

Skoda, şarj edilebilir hibrit Superb iV modeliyle hem yüksek performans hem de düşük yakıt tüketimiyle çevreci bir sürüş sunacak. Skoda’nın ilk şarj edilebilir hibrit modeli olan Superb iV, 156 HP üreten 1.4 litre TSI benzinli motoru, 85 kW’lık elektrik motoruyla kombine ediyor. Hibrit sistemin toplam gücü 218 HP ve 400 Nm olan hibrit Superb, böylece performanstan asla ödün vermiyor. CO2 emisyonları 40 g/km’nin altında olan Superb hibrit, 13 kWh bataryası sayesinde, sadece elektrikli olarak 55 km menzile sahip. Fren yaparak kendi kendine şarj olabilen Superb aynı zamanda prize takılarak da şarj edilebiliyor. Hibrit Superb’in menzili ise 850 km olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar