JEEP COMPASS 4XE SATIŞA SUNULDU
18 Ekim 2020

Yılı rekorla kapatmaya hedefleyen Jeep, elektrik destkeli Compass 4xe’yi 724.950 TL’den satışa sundu.
JEEP COMPASS 4XE SATIŞA SUNULDU

Compass 4xe, elektrik motorun anlık tepkime süresini, dört tekerden çekiş gücüne hızla yansıtıp zorlu arazi koşullarında kullanıcısına üstün 4xe SUV deneyimi sağlıyor. ‘S’ ve ‘Trailhawk’ olmak üzere iki donanım seviyesi ile satışa sunulan Jeep Compass 4xe; önde 180 HP’lik içten yanmalı motor, arkada 60 HP’lik elektrikli motorun da desteğiyle toplam 240 HP’lik güce ulaşıyor. Compass 4xe, kapsamlı teknoloji ve güvenlik özellikleri, e-save modu, e-costing sürüş fonksiyonuyla da öne çıkıyor. 2 saatten kısa sürede şarj imkanı sunan easyWallbox ile halka açık ve ev tipi şarj çözümü de Compass 4xe ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Jeep Compass 4xe, ülkemizde 724 bin 950 TL’lik fiyatla satışa sunuluyor. 

1.3 litre motorlu 180 HP’lik altı ileri otomatik şanzımanlı Compass 4xe; arkada konumlanan 60 HP’lik elektrik motorla toplam 240 HP’lik güce ulaşıyor. Compass 4xe, 11.4 kWh batarya ile tamamen elektrikli sürüş olanağı da sunabiliyor. 400 Volt lityum-iyon kobalt-nikel manganez/grafit batarya, dış etkenlerden korunacak şekilde ikinci koltuk sırasının altında konumlandırılıyor. Yeni Jeep Compass 4xe, tamamen elektrikli sürüş modundaki 50 km’lik sürüş menziliyle de günlük şehir içi kullanım için ideal bir yapı sunuyor. Üstün yakıt verimliliği sunan Compass 4xe, hibrit modda ise yaklaşık 2,1 lt/100 km tüketimi sağlarken 50 gr/km’den az CO2 salınımıyla da çevreye duyarlılığını gösteriyor.

Elektrikli güç-aktarma sistemi tarafından üretilen yüksek tork değeri ve bunu son derece hassas bir şekilde ayarlama özelliği, her türlü arazi koşulunda üstün dört tekerlekten çekiş kabiliyeti sağlıyor. Benzinli motor 270 Nm tork üretirken elektromotor 263 Nm’lik tork kullanıma sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlayan araç, hibrit modda 200 km/s’ye ve tam elektrikli sürüşte 130 km/s’ye varan maksimum hıza ulaşıyor.

Fren anında enerji geri kazanımı; yavaşlama veya fren esnasında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek enerji geri kazanımı sağlıyor. Şanzıman sürüş konumundayken etkin olan E-Costing; gaz pedalından ayağın kaldırılmasıyla motor freni yerine devreye girerek yavaşlama anında enerji geri kazanımı sağlıyor. Fren yoğunluğu, gösterge ekranındaki beyaz ve yeşil renkler olmak üzere iki farklı seviyede etkinleştirilebiliyor. Sürücü tarafından daha yoğun fonksiyon etkinleştirilmesiyle, fren enerjisi geri kazanım sistemi kalibrasyonu, süzülme anında, yani sürücü gaz pedalına basmadığında daha yoğun çalışıyor. Sistem bu durumda standart fren enerjisi geri kazanımına göre hızı daha çabuk düşürüyor ve batarya kitine iletmek üzere daha fazla elektrik üretiyor.

Jeep Compass 4xe, ülkemizde 724 bin 950 TL’lik fiyatla satışa sunuluyor.

Yorumlar