JAGUAR I-PACE ALMANYA’DA YILIN OTOMOBİLİ SEÇİLDİ
06 Kasım 2018

İngiliz üretici Jaguar’ın ilk elektrikli modeli I-PACE, Almanya’da Yılın Otomobili (German Car of The Year - GCOTY) ödülünün sahibi oldu.
JAGUAR I-PACE ALMANYA’DA YILIN OTOMOBİLİ SEÇİLDİ

Jaguar’ın geliştirdiği ilk elektrikli model olan I-PACE, Almanya’da Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi oldu. Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin (World Car of The Year - WCOTY) Almanya ayağında, rekabet ettiği 58 farklı modeli geride bırakarak Yılın Otomobili seçilen Jaguar I-PACE, bu ödüle layık görülen ilk elektrikli otomobil oldu.

Alanında uzman 12 gazeteciden oluşan jürinin 59 yeni otomobil modeliyle gerçekleştirdiği karşılaştırmalı testlerin sonucunda jüriden en fazla oyu alan model, Jaguar I-PACE oldu. Jüri, tüm otomobilleri hem yolda hem de Bilster Berg pistinde test etti. Otomobilleri performans, sürüş deneyimi, yol tutuşu ile birlikte tasarımı ve sürdürülebilirliği çerçevesinde değerlendiren jüri, Jaguar I-PACE’i sunduğu etkileyici performansının yanı sıra dikkat çekici tasarımı ve sürüş dinamiği nedeniyle en yüksek puana layık gördü.

Ayrıca PACE ailesinin bir diğer üyesi Jaguar E-PACE de 12 Kasım’da açıklanacak Dünyada Yılın Kadın Otomobili (Woman World Car Of The Year) ödüllerinde Jaguar I-PACE ile birlikte final listeye kalma başarısını gösterdi.

Yorumlar