INFINITI QX50 CONCEPT DETROIT’TE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
06 Ocak 2017

Infiniti’nin orta boy SUV modelinin ön gösterimi QX50 Concept, dünyada bir ilk olan VC-Turbo motoru ve otonom sürüşü teknolojisiyle NAIAS’ta tanıtılıyor.
INFINITI QX50 CONCEPT DETROIT’TE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Infiniti, dünyanın en fazla büyüyen otomobil segmenti olan SUV pazarında yeni bir modelini daha yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarında sergilenecek olan QX50 Concept 2017 yılında seri üretime girecek.

QX50 Concept, markanın yeni “Güçlü Zarafet” tasarım anlayışını yansıtıyor. Infiniti’nin karakteristik radyatör ızgarası görkemli bir ifade sağlarken yüksek motor kaputunun dinamik yapısı tüm aracı çevreleyerek arkaya doğru uzanıyor. Infiniti’nin imzası niteliğindeki “yeni ay kesimli” C sütunları ve “insan bakışlı” farları QX50 Concept’te de varlığını sürdürüyor. Önde konumlandırılan kabin tasarımı sayesinde geniş bir iç mekan sunan QX50 Concept, “Sürücü Odaklı-Yolcuları Düşünen” iç mekan felsefesiyle tüm konuklarının ihtiyaçlarını eşit şekilde karşılıyor.

QX50 Concept’te, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip içten yanmalı motoru kullanılıyor. VC-Turbo adındaki bu teknoloji, 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda ilk olarak 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli bir yapıda seri üretime hazırlanıyor. Teknoloji sıkıştırma oranını 8:1 (yüksek performans için) ve 14:1 (yüksek verimlilik için) arasında değiştiriyor. Infiniti QX50 Concept’te 272 HP güç ve 390 Nm tork üretmesi planlanan VC-Turbo, benzer güçteki 6 silindirli motorların performansını yüzde 27’ye varan yakıt tüketimi avantajıyla birleştiriyor.

Yorumlar