İKONİK İNGİLİZ’E İKİNCİ YAŞAM
26 Nisan 2017

David Brown Automotive, İngilizlerin ölümsüz otomobili Mini’yi modern yaşam koşullarına adapte ederek ikinci bir yaşam şansı veriyor.
İKONİK İNGİLİZ’E İKİNCİ YAŞAM

Her ne kadar günümüzdeki yeni nesil ile beş kapılı, kompakt SUV ve hatta coupe olmak üzere farklı gövde seçenekleriyle üretiliyor olsa da, David Brown orijinal Mini’yi kafayı takmış durumda. Küçük, kıvrak ve bugün hala son derece sempatik olan Mini “Mini Remastered! adı altında eski ile yeniyi harmanlayan bir sentez olarak satışa sunuluyor.

Tamamı el üretimi olması doğal olarak zaman gerektiriyor. Sadece gövdenin boyanması için 4 hafta gerekiyor. Müşteriye 10 lake ve 2 metalik olmak üzere 12 farklı gövde rengi seçeneği sunuluyor. Ayrıca tavan için 3 farklı renk alternatifi sunuluyor. İç mekan için 5 farklı deri alternatifi sunulurken 7 farklı jant alternatifi paketi tamamlıyor.

Bu kadarla da kalmıyor, David Brown ikonik Mini’yi modern teknolojinin nimetleriyle donatarak günümüz dünyasına uyum sağlamasını sağlıyor. Önde ve arkada LED aydınlatma birimleri, klima, Apple Car Play ve Android Auto uyumlu 7 inç ekranlı bilgi ve eğlence sistemi, son derece modern bir ses sistemi ve hatta bardak tutucular modern tüketicinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Her bir Mini için yaklaşık 1.000 saatlik bir üretim serüveni söz konusu. Motor kapunun altında ise 80 PS güç üreten 1,3 litrelik bir motor görev yapıyor. Frenler, yürüyen aksam ve dört ileri manuel şanzıman da günümüz şartlarına uyarlanırken henüz net bir satış fiyatı açıklanmamış olmakla birlikte opsiyonlar hariç 60.000 Euro Avrupa etiket fiyatı öngörülüyor.

Yorumlar