İÇ TASARIMI DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
07 Temmuz 2016

Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Toyota C-HR’nin iç kabin tasarımı ilk kez modanın başkenti olarak nitelendirilen Milano’da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
İÇ TASARIMI DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yeni iç tasarım mimarisi, Toyota’nın sadece dış tasarımda değil, aynı zamanda iç tasarımda da radikal bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Toyota, C-HR’nin tasarımı ile markanın yeni yüzünü de tüm dünyanın beğenisine sunuyor. Proje aşamasından itibaren tasarım ve kalite algısı yüksek beklentileri karşılayacak şekilde geliştirilen C-HR Toyota’nın yeni altyapısı olan TNGA’yı (Toyota Yeni Global Mimari) kullanıyor. Bu altyapının kullanılması, tasarım, motor ve sürüş dinamikleri açısından araç geliştirilmesi sırasında büyük avantaj sağladı.

Projeyi değerlendiren Toyota Avrupa’nın Kıdemli Mühendisi Mehmet Fatih Kale, “Toyota Avrupa’da bulunduğum 9 yıllık görev süremde öncelikle bir Türk olarak böyle büyük bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Çünkü Toyota C-HR, Toyota için çok önemli bir model. Türkiye’de üretilecek olması ve sadece Avrupa için tasarlanan ancak tüm dünyanın beğenisini kazanarak global bir model haline gelmesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi ve ekledi: “Mühendislik ekiplerinin büyük desteğiyle birlikte her detayın mükemmel olması sağlandı. Sonuç olarak Toyota’daki en iyi dokunsal kaliteyi yakaladığımıza inanıyoruz.”

Sürücü odaklı kabin ferah ve geniş bir yaşam alanı sağlıyor. Toyota C-HR’nin dikkat çeken kabin tasarımı konsolda kesintisiz devam ediyor ve kapı içlerindeki zarif detaylara kadar uzanıyor. Sürücü odaklı kabinde birçok kullanışlı yüksek teknolojiye de yer verildi. Bu teknolojiler arasında, her şeyi kontrol edebilen döner düğme, 8 inç’lik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Asimetrik orta konsol tasarımı, sürücünün tüm kontrollere kolayca ulaşmasını sağlıyor. Yeni iki parçalı ön koltuk tasarımı, sportif üst kısım ile destek sağlayan alt kısmı birleştirerek kişiyi saran rahat bir kullanım sağlıyor.

İç ve dış tasarım arasındaki bağlantıyı güçlendirmek amacıyla “elmas tasarım çizgisi” kabin içinde de devam ediyor. Aynı elmas teması; kabin içi kontrol düğmelerinde, kapı içlerinde ve tavanda kullanılan desenlerde, hoparlör kapaklarında ve hatta sürücü analog gösterge ekranının ibrelerinde bile bulunuyor. Büyük bir özenle seçilen kabin materyalleri güzel bir uyumu yansıtıyor. 

Yorumlar