IAA:VOLKSWAGEN
14 Eylül 2019

Beetle ve Golf'ten sonra Volkswagen için yeni bir dönemin başlangıcı olarak adlandırılan ID.3 de fuarın en önemli modellerinden biri oldu.
IAA:VOLKSWAGEN

Frankfurt'ta düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA) Volkswagen markası üç dünya prömiyerini birden gerçekleştiriyor. Marka hem tam elektrikli ID.3 modelini ve T-Roc’un üstü açık versiyonu Yeni T-Roc Cabriolet’i, hem de yeni logosunu ve yeni marka kurumsal kimliğini "Yeni Volkswagen" sloganıyla kamuoyuyla buluşturuyor. Volkswagen markasının bu yıl düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) en önem verdiği konuların başında ‘Elektromobilite’ geliyor. Marka, “Elektromobilite” stratejisi ile 2025 yılına kadar pazara sunmayı planladığı 20 farklı elektrikli model ve 1 milyon satış hedefi ile dünya lideri olmayı hedefliyor.

Otomotiv dünyasının efsanevi modelleri arasında yer alan Beetle ve Golf'ten sonra Volkswagen markası için yeni bir dönemin başlangıcı olarak ifade edilen ID.3 modeli ilk olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Volkswagen, tam elektrikli ID. model ailesinin ilk üyesi olan ID.3 ile “0 Emisyon” mobiliteyi milyonlar için ulaşılabilir ve çekici hala getirmeyi hedefliyor. ID.3, 330, 420 ve 530 km menzile sahip üç farklı batarya seçeneğiyle satışa sunulacak. Sıra dışı şarj kapasitesi sayesinde otomobil, 100 kW DC şarj gücü ile 27 dakikada yüzde 80’e kadar dolum sağlayabiliyor ve bu şarjla 290 km yol yapabiliyor. Volkswagen, modelin bataryası için sekiz yıl ve 160 bin kilometre garantisi de sunuyor. ID.3 1ST, 420 km (WLTP) menzile sahip. Tüm versiyonlar üstün ses ve navigasyon sistemi dahil olmak üzere kapsamlı teknolojik özelliklere sahip olurken, ID.3 1ST Plus, ek olarak IQ Light ve çift renkli iç ve dış tasarım öğeleriyle alınabiliyor. ID.3 1ST Max ise panoramik cam tavan ve artırılmış gerçekliğe sahip ön cama yansıyan bilgilendirme sistemi “Augmented reality head-up display” gibi yenilikleri barındırıyor. ID.3 modelinin yanı sıra, ID.3'ün hemen ardından pazara sunulması planlanan, ID. ailesinin diğer modellerine dair ipuçları da Volkswagen standında yerlerini alıyor: ID.R, ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. ROOMZZ, ID. BUGGY, ID. A SUV elektrikli model ailesinin diğer üyeleri de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Yorumlar