IAA: HYUNDAI
11 Eylül 2019

Hyundai küçük sınıftaki modeli i10’un dünya tanıtımını yaptı ve geçmiş ile geleceği birleştirdiği konsept modeli 45 ile daha birçok model sergiledi.
IAA: HYUNDAI

Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı yeni nesil i10 ve 45 Concept ile büyük sükse yaptı. Mevcut modelde olduğu gibi yıl sonunda yine Türkiye’de İzmit Fabrikası’nda üretilip tüm Avrupa ve bölge ülkeler dahil olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek olan Yeni i10 ilk kez dünyaya tanıtılırken yine Türkiye fabrikasının bantlarından inecek olan sportif i10 N-line versiyonu da sürpriz yaparak ziyaretçilerin karşısına çıktı. Hyundai’nin 1970’li yıllarda ilk ürettiği model olan Pony’ye atfen hazırlanan tam elektrikli 45 konsepti ise büyük dikkat çekti. Kapılarını 10 - 22 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık tutacak olan fuarda gelecekteki mobilite vizyonunu STYLE SET FREE konseptiyle sunan Hyundai, spor otomobil ve motorsporları tutkunlarının beklentilerini karşılayan ilk tam elektrikli yarış otomobili konsepti E-TCR’ı ve sadece 600 kişinin sahip olabileceği özel 275 HP’lik i30 N Project C modelini de görücüye çıkardı.

Yeni Hyundai i10, çevik ve aktif yapısını vurgulayan yeni bir dinamik tasarıma sahip. A segmentine daha fazla konfor ve teknolojik özellik getiren Hyundai, özellikle i10 ile daha üst segmentlere kafa tutuyor. Şehir içinde olduğu kadar şehir dışındaki yollarda da rahatlıkla kullanılabilen Yeni i10, kapsamlı bağlantı ve SmartSense aktif güvenlik paketini sunuyor. 252 litrelik bagaj hacmiyle çok yönlü kullanıma olanak sağlayan Yeni i10, segmentindeki en iyiler arasında. Yükleme eşiği bir önceki modele göre 29 mm daha düşük olan i10, bagaja erişimi de kolaylaştırıyor. İki aşamalı bagaj havuzu ve tek elle katlanabilen arka koltuklar, pratikliği artırıyor. Yeni i10, iki motorla satışa sunulacak. Üç silindirli 1.0 litrelik MPi motor, 67 beygir güç ve 96 Nm tork değeri sunarken, 84 beygir ve 118 Nm torklu bir diğer ünite olan 1.2 litre MPi ise daha fazla performans isteyenlere hitap edecek. Her iki motorda beş ileri manuel ve otomatik (AMT) şanzıman seçeneği bulunuyor. Geleneksel otomatik şanzımanla karşılaştırıldığında AMT, hafifliği ve düşük sürtünme özelliğiyle verimliliği de artırıyor.

Yorumlar