HYUNDAI PALISADE ÖRTÜSÜNÜ AÇTI
01 Aralık 2018

Hyundai, sekiz kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilen yeni SUV modeli Palisade’i tanıttı.
HYUNDAI PALISADE ÖRTÜSÜNÜ AÇTI

Hyundai, yeni SUV modeli Palisade'i Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. İddialı tasarımı, iri cüssesi ve teknolojik özellikleriyle göz dolduran Hyundai Palisade, yepyeni bir SUV şasisine, cömert kargo alanına ve sekiz kişilik oturma kapasitesine de sahip. Ulsan, Kore'de üretilecek ve 2019 yazında öncelikle Amerika pazarında satışa sunulacak olan Palisade, aynı zamanda markanın SUV dünyasındaki etkinliğini de artırmış olacak.

Hyundai Palisade, markanın özellikle Amerika pazarındaki amiral gemisi olmaya aday bir SUV. Gerek tasarım özellikleri, gerek iri cüssesiyle Palisade’ın tasarım dili, sade fakat gösterişli bir temada stil ile hayat buluyor. Bu tasarım özellikleri, 0.33 Cd sürtünme katsayısı sağlayarak araca üstün bir aerodinamik artı sağlamış oluyor. Palisade ayrıca, dönüş sinyali aktif olduğunda, standart Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı’nı daha da kullanışlı hale getiren özel bir monitör de sunuyor. Ses ve navigasyon ekranı geniş ekran formatında verilirken, 12,3 inçlik full dijital TFT merkezi gösterge paneli de aracın sürüş bilgilerini sürücüye anında iletmiş oluyor.

Geniş ve ferah gövdesini kendisine yakışacak cinsten bir motor ile taçlandıran Palisade, 3,8 litre hacimli V6 bir motora sahip. Motor, 6000 devirde 291 HP güç üretirken 5000 devirde 262 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Sekiz ileri tam otomatik şanzımanla gücünü dört lastiğe ileten bu motor gücünü dört tekerlekten çekiş sistemi HTRAC üzerinden yola aktarıyor.

Yorumlar