HYUNDAI IONIQ’E EURO NCAP’TEN BEŞ YILDIZ
06 Aralık 2016

Hyundai’nin 2017 yılında Türkiye’ye gelmesi planlanan hybrid ve plug-in hybrid modeli Ionix, EuroNcap’ten beş yıldız aldı.
HYUNDAI IONIQ’E EURO NCAP’TEN BEŞ YILDIZ

Hyundai, yenilenen kuralları ve ağırlaştırılan test süreçleriyle markaların korkulu rüyası haline gelen Euro NCAP testlerinden maksimum değer olan beş yıldızı alarak büyük bir başarı elde etti. Hyundai’nin tamamen yeni bir modeli olan Ionix, testler esnasında başarılı sonuçlar elde ederken yetişkinler, çocuk yolcu, yaya ve güvenlik sistemleri gibi dört kategoride de en üst sıralarda yer aldı.

Segmentinin en güvenilir modellerinden biri olan Ionix Acil Fren Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Aktif Şerit Takip Asistanı ve Akıllı Hız Kontrol Sistemi olmak üzere üst düzey güvenlik donanımları sunuyor. Euro NCAP tarafından test edilen tüm bu teknolojilerin yanı sıra Ionix, Kör Nokta Algılama ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı gibi sistemler de sunuyor.

Pasif güvenlik açısından da güvenilirliğini kanıtlayan otomobil, hafif ve sağlam bir gövdeye sahip. Ionix yüksek mukavemetli çelikle üretiliyor. Bu sağlam gövde sayesinde olası çarpışma durumunda hasarlar en aza indirgenirken yüksek mukavemetli fiber takviyeli arka tampon da aracı güçlü ve dayanıklı hale getiriyor. Ionix 'in kabinindeyse sürücü diz hava yastığı da dahil olmak üzere toplam yedi hava yastığı bulunuyor. Bu özellik, Euro NCAP test sonuçlarından beş yıldız alınmasında oldukça etkili bir rol oynadı.

Hyundai bu teknolojik modelle birlikte dünyada ilk kez üç farklı motor tipini tek bir gövdede buluşturarak satışa sunuyor. İsteğe bağlı olarak tamamen elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid olarak tercih edilebilen Hyundai Ionix’in 2017 yılında Türkiye’ye de gelmesi planlanıyor.

Yorumlar