HYUNDAI, 1,5 MİLYON SUV SATTI
02 Mart 2019

Hyundai, B ve C SUV’deki globalde 1.5 milyondan fazla SUV. 2018 yılında yüzde 18’den fazla büyüyen marka ayrıca daralan Türkiye pazarında payını yüzde 20’ye çıkardı.
HYUNDAI, 1,5 MİLYON SUV SATTI

Dünyanın en hızlı gelişen otomotiv markası Hyundai, dünya genelinde satışlarını ve iddiasını artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılpiyasaya sunduğu SUV modelleri KONA ve Tucson ile birlikte, bir önceki yıla göre yüzde 18 büyüme gösteren Güney Koreli üretici, B ve C-SUV segmentleri ağırlıklı olmak üzere1.5 milyondan fazla SUV satışına imzasını attı.

Satışa sunulduğu tüm pazarlarda büyük beğeni toplayan Tucson ve KONA, yediden yetmişe bir çok kullanıcının satın almak istediği ilk beş model arasına yerleşmiş oldu. Markanın C-SUV segmentindeki başarılı modeli Tucson da gerçekleştirdiği 569.967 adetlik satışla “En İyi 30 SUV” arasında dördüncü sıraya yükselmiş oldu.

Dünya genelinde 32 milyon kadar SUV satışı gerçekleştirilirken bu segmente olan talep de yüzde 6 civarında arttı. Sadece C-SUV segmentindeki toplam satış adedi ise 17 milyondan fazla.

Yorumlar