HER YIL 900 ÇARPIŞMA TESTİ YAPACAK
01 Aralık 2016

Mercedes-Benz, Sindelfingen’de açtığı futbol sahasından daha büyük yeni Araç Güvenliği Teknoloji Merkezi’nde her yıl 900 çarpışma testi yapacak.
HER YIL 900 ÇARPIŞMA TESTİ YAPACAK

Yeni nesil otomobiller kazaların önüne geçmeyi hedefleyen birçok yeni nesil sürüş destek sistemleriyle donatılmış olsa da hala trafikte bu sistemlere sahip olmayan araçlar da bulunuyor. Bu nedenle pasif güvenlik hala çok büyük önem arz ediyor. Bir yandan yeni nesil sürüş destek sistemlerine yatırım yapan Mercedes-Benz diğer yandan pasif araç güvenliğine yatırım yapmaya da devam ediyor. Alman marka araç güvenliğine yönelik çarpışma testleri gerçekleştirmek üzere Sindelfingen tesislerinde yeni bir Araç Güvenliği Teknoloji Merkezi açtı. Dünyanın en gelişmiş çarpışma testi merkezi olan tesis bir futbol sahasından daha büyük bir alana kurulmuş durumda. Marka bu merkezde her yıl 900 araç testi gerçekleştirecek.

Bağımsız dört adet paralel çarpışma testi hattına sahip olan Araç Güvenliği Teknoloji Merkezi sadece geleneksel çarpışma testi yöntemlerini uygulama imkanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda farklı açılardan olmak üzere araç araca, Pre-Safe uygulamaları, çarpışmayla sonuçlanan otonom sürüş manevraları ve kamyon ile çarpışma gibi 70 kadar farklı çarpışma testi yapma imkanı sunuyor. Bunun yine çarpışma testi merkezinde çarpışma öncesi ve sonrası olmak üzere araç ölçümüne yönelik yeni metotların uygulanıyor. 

Yorumlar