HEDEF 10 BİN ADET SATMAK
02 Eylül 2016

Türkiye’de yeniden yapılanan ve yeni modeli Baleno’yu 58 bin 750 TL’ye Türkiye’de satışa sunan Suzuki’nin hedefi 10 bin adet satış adedine ulaşmak.
HEDEF 10 BİN ADET SATMAK

Japon Suzuki Türkiye’deki yeniden yapılanma süreciyle birlikte yeni modellerini Türkiye pazarında satışa sunmaya başladı. SUV’lar kadar kompakt otomobiller noktasında da ün yapmış bir marka olan Suzuki’nin en yeni modeli Baleno’nun basın toplantısında konuşan Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan: “Suzuki için 2016 yılı pazara yeniden giriş yılı oldu. Vitara, Swift, Jimny ve Baleno derken model ailemizi şimdilik tamamladık. Bu yıl başka yeni model getirmeyeceğiz” dedi.

Toplantıda markanın gelecek hedeflerini de paylaşan Karaarslan: “Öncelikli hedefimiz Türkiye’de 10.000 adetlik satışa ulaşmak. Daha uzun vadede Türkiye pazarında %2 pay almayı hedefliyoruz. Şu an için 20 -25 kadar bayimiz bulunuyor. 30-35 kadar bayi ve satışa sunulacak yeni modellerimizle bu hedeflerimizle ulaşacağımıza inancımız tam” dedi ve ekledi: “Yeni modelimiz Boleno boyutları ve sahip olduğu özellikler itibariyle B segmetinin dışına taşıyor ve C segmetine de göz kırpıyor. Bu sayede her iki segmentten de pay alabilecek bir model olduğuna inanıyorum. Yılsonuna kadar 500 adet satmayı hedefliyoruz.”

Geniş iç mekanıyla B seğmeninin ötesinde

Tamamen yeni platformu sayesinde düşük bir ağırlığa sahip olan Baleno bu sayede yüksek yakıt verimliliği vaat ediyor. Verimli kullanılan platformu iç mekânda çok daha geniş bir yaşam alanına dönüştürüyor. Ayrıca 320 lt’lik bagaj hacmi de Baleno’nun öne çıkan avantajlarından birini oluşturuyor. Baleno’nun inovatif platformuna, yüksek gaz tepkisi ile oldukça sportif bir kullanım hissi sunan yeni nesil atmosferik DUALJET motor eşlik ediyor. Çok noktalı enjeksiyon sisteminin desteği ile güçlü fakat aynı zamanda tutumlu karakteriyle öne çıkan 1,2 litre hacmindeki DUALJET motor, 90 HP güç ve 120 Nm tork üretiyor. Manuel şanzımanın yanı sıra CVT otomatik vites seçeneğinin de opsiyonel olarak tercih edilebildiği bu motor, 100 km’de ortalama 4,7 litrelik yakıt tüketim değerine sahip.

Yeni Suzuki Baleno 1,2 litrelik motor, CVT şanzıman opsiyonu ve GL adındaki tek donanım paketiyle 58 bin 750 TL’ye satışa sunuldu. Ürün gamı en kısa sürede yeni versiyonlarla tamamlanacak. 

Yorumlar