GROUPE PSA’NIN EK TALEBİNİ POLONYA ÜRETECEK
13 Mayıs 2019

Üretim verimliliğini artırmak için Opel/Vauxhall hafif ticari araçları Groupe PSA platformuyla aynı çatı altında toplanırken ek talebi Polonya karşılayacak.
GROUPE PSA’NIN EK TALEBİNİ POLONYA ÜRETECEK

Avrupa hafif ticari araç pazar lideri olan Groupe PSA, Avrupa'daki pazar payını daha da artırmayı ve diğer bölgelerdeki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Val di Sangro, İtalya'da bulunan ve FCA/PSA ortak girişimi olan SevelSud fabrikası; Peugeot Boxer, Citroën Jumper ve Fiat Ducato olmak üzere büyük hacimli van üretimi ile son üç yılda üretim kapasitesini aştı.

Opel ve Vauxhall markalarının ortak büyük hacimli van platformuna geçişi, ek üretim kapasitesi gerektiriyor. Groupe PSA, potansiyelini ve rekabet gücünü artırmak için Gliwice (Polonya) üretim kapasitesini artırmaya karar verdi. Tesis, artan hafif ticari araç taleplerini karşılamak üzere dönüştürülecek ve büyük hacimli vana ait özel platform için uyarlanacak. Tesisin yapılacak olan yatırımla yılda 100.000 büyük hacimli van üretmesi planlanıyor.

Peugeot, Citroën, Opel ve Vauxhall markalarının büyük hacimli van segmentindeki üretim kapasitelerinin artması, Groupe PSA'nın 2021 yılından itibaren müşterilerine daha fazla araç sunmasını ve 10 yıldan daha uzun bir süre Gliwice (Polonya) bölgesinde üretime devam etmesini sağlayacak.

Yorumlar