GR YARIS: RALLİ PARKURLARINDAN YOLLARA
15 Ocak 2020

Toyota, Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde ettiği şampiyonluk deneyiminin ışığında yeni GR Yaris performans modelini geliştirdi.
GR YARIS: RALLİ PARKURLARINDAN YOLLARA

Toyota’nın yeni performans aracı, ilk kez 2020 Tokyo Auto Salon’da sergilendi. Yarış takımı TOYOTA GAZOO Racing ile birlikte daha iyi ve daha eğlenceli yol otomobilleri hedefiyle geliştirilen GR Yaris, yeni Yaris ürün gamının en üstünde yer alacak. Toyota’nın WRC’deki partneri Tommi Mäkinen Racing’in tasarım ve mühendislik yeteneklerinden de faydalanan GR Yaris, 261 HP ve 360 Nm tork üreten üç silindirli 1.6 litrelik turbo motora sahip.

Alüminyum kaput, bagaj kapağı ve kapılara sahip GR Yaris olarak, C segmenti performansı sunarken 1.280 kg ağırlığıyla B segmenti sınırlarında kalmayı başarıyor. Kilogram başına 4,9 HP güç/ağırlık oranıyla 100 km/s hızlanmasını 5,5 saniyede tamamlayan GR Yaris’in maksimum hızı elektronik olarak 230 km/s ile sınırlandırıldı.

GR Yaris’in performansı yeni GR-FOUR dört çeker sürüş sistemiyle destekleniyor. Sistem hafif olmasının yanı sıra her bir tekerleğe iletilen gücü optimize edecek şekilde ayarlandı. GR-FOUR sürüş sistemi, ön/arka tork dağılımı tamamen öne veya tamamen arkaya aktarabilecek özelliklere sahip.

GR Yaris kullanıcıları, daha fazla performans için opsiyonel olarak sunulacak Pist Paketi’ni de satın alabilecekler. Bu paketle birlikte ön ve arka aksta Torsen sınırlı kaydırmalı diferansiyel, performans odaklı süspansiyon ve 18 inç alaşım jantlar geliyor. Torsen diferansiyel, sağ ve soldaki tekerlekleri de ayırarak daha doğal araç kontrolü sağlıyor.

GR Supra’nın ardından Toyota’nın ikinci global GR modeli olacak GR Yaris, 2020’nin ikinci yarısında yollara çıkacak.

Yorumlar