GOODWOOD’DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
23 Haziran 2016

Mazda MX-5 RF, İngiltere’de her yıl gerçekleştirilen Goodwood festivalinde görücüye çıkıyor.
GOODWOOD’DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback), bugün başlayacak olan 2016 Goodwood Hız Festivalinde görücüye çıkıyor. Mart ayında New York’taki dünya prömiyerinin ardından yeni modelin, Avrupa prömiyeri Mazda’nın Goodwood etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Tüm zamanların en iyi satış rakamlarına sahip efsane roadster’ın geçmişi, bugünü ve geleceğine odaklanan Mazda standında aynı zamanda üretilen 1 milyonuncu MX-5 (Nisan’da Japonya’da) MX-5 Spyder ve MX-5 Speedster konseptleriyle yer alıyor.

MX-5 RF, bir önceki neslin açılabilir sert tavan mirasını devam ettiriyor. Yeni tavan, araç 10 km/s hıza kadar hareket halindeyken de açılabiliyor. MX-5 RF, yeni nesil kumaş tavanlı MX-5 gibi KODO tasarım dilinden ilham alan gövdeye uyumlu hatlarıyla elektrikli tavanın pratikliği ve kullanışlığını bir araya getiriyor. Direksiyon ve süspansiyon ayarlarında iyileştirme yapılan MX-5 RF, mükemmel dengeye sahip kardeşi gibi her santimetreyi çok iyi kavrıyor ve tavan kapalı olduğunda çok daha sessiz bir kabin ortamı sağlıyor.

Dördüncü nesil MX-5 bu yılın başında prestijli otomobil yarışmasında Yılın Otomobili ve Yılın Otomobil Tasarımı ödüllerinin her ikisini de alan ilk model olarak tarihe geçti. Geçtiğimiz son baharda Avrupa’ya getirilen “ND”, bugüne kadar kazandığı en az 70 ödül ilk üç MX-5 neslinin kazandığı 225 ödülün yanındaki yerini aldı. MX-5 RF, Avrupa’da 2017 yılının başında satışa sunulacak. 

Yorumlar