GELECEĞİN ULAŞIM VİZYONU: TOYOTA i-TRIL CONCEPT
08 Mart 2017

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda 3 dünya lansmanı gerçekleştiren Toyota, i-TRIL Concept ile geleceğin mobilite vizyonunu sergiledi.
GELECEĞİN ULAŞIM VİZYONU: TOYOTA i-TRIL CONCEPT

Toyota’nın her zaman daha iyi ve daha çevre dostu otomobiller sunma felsefesiyle üretilen i-TRIL Concept, birçok yenilikçi özelliğe sahip. Aktif eğim teknolojisine sahip i-TRIL Concept, otomobillere, elektrikli araçlara, toplu taşımaya ve motosikletlere alternatif olarak dikkat çekiyor.

Toyota i-TRIL, sadece sıradan bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda Toyota’nın daha tutkulu ve sürüş keyfi sunan araçlar üretme felsefesine de sahip. Elektrikli motora sahip ve sadece 600 kg ağırlığındaki i-TRIL, 2,830 mm uzunluk ve 1,460 mm yükseklikte. Şehir içinde keyifli ve rahat bir sürüş sağlayan konsept araç, sadece 4 metrelik bir dönüş çapı sunuyor. Toyota’nın yeni konsept aracı 200 km’den daha fazla menzile sahip ve otonom sürüş özellikleriyle de öne çıkıyor.

Toyota i-TRIL’in en önemli özelliklerinden biri ise, herhangi bir pedala sahip olmaması. i-TRIL, sağ ve sol elle kontrol edilebilen düğmelerle yönetiliyor. 1+2 kişilik oturma düzenine sahip konsept otomobil, kabin alanı ve genişlik tanımını da yeniden yapıyor. i-TRIL’in kabini arkadaki yolcuların bile sürüş deneyiminden daha fazla keyif almasını sağlıyor. 

Yorumlar