G-VECTORİNG CONTROL İLE DAHA ÜSTÜN YOL TUTUŞ
14 Temmuz 2016

Mazda, tork üretimini kontrol eden yazılım tabanlı G-Vectoring Control teknolojisini tanıttı.
G-VECTORİNG CONTROL İLE DAHA ÜSTÜN YOL TUTUŞ

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS konsepti, Mazda’nın insan merkezli gelişim felsefesinin bir diğer ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Motor, şanzıman, şasi ve gövdenin entegre bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan GVC ve gelecekteki SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS sistemleri sürücü ile araç arasında güçlü bir iletişim sağlamayı amaçlıyor.

G-Vectoring Control özelliği, şasi hareketlerini iyileştirmek ve bununla birlikte yol tutuş ile sürüş konforunu geliştirmek için motoru kullanıyor. Direksiyon hareketlerine göre farklı tork üreterek yanal ve boylamasına hızlanma ve yavaşlama güçlerini kontrol eden ve her tekerdeki dikey yükü optimize eden sistem sürüş güvenliğini artırırken aynı zamanda sürüş keyfini de geliştiriyor.

Bu teknoloji, düşük hızla gidilen şehir içi yollar, yüksek hız yapılan otobanlar, virajlı yollar ve hatta acil durum manevraları gibi birçok durumda sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. GVC özellikle sert ya da kaygan zeminlerde aracın yol tutuşunu önemli oranda geliştiriyor. Tork üzerinde gerekli kontrolü sağlayan SKYACTIV motoru ve üstün dinamik performansı mümkün kılan SKYACTIV-Şasisine sahip olan tüm araçlarla uyumlu. Yazılım tabanlı bir sistem olarak araca herhangi bir ağırlık eklemeyen sistem böylece Mazda mühendislerinin hafif araç üretme arzularının önüne geçmiyor. GVC, bu yılın sonlarına doğru Avrupa’daki modellerde kullanılmaya başlayacak. 

Yorumlar