FORD RANGER YENİLENDİ
14 Mayıs 2016

Cesur ve modern tasarımı, ileri teknolojileri ve üstün yakıt verimliliği ile Yeni Ford Ranger yükselen pikap segmentinde fark yaratmaya hazırlanıyor.
FORD RANGER YENİLENDİ

Avrupa’da 2015 yılının en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, yenilenen cesur tasarımı, gelişmiş teknoloji donanımları, ileri seviye 4x4 çekiş kabiliyeti ve bir önceki modeline göre yakıt tüketiminde ’ye varan iyileşme ile iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan tek pikap model olan yeni Ford Ranger segmentinin en güvenli aracı olarak öne çıkıyor. Ford SYNC2, 8” Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi Premium araçlarda sunulan ileri teknolojileri bünyesinde toplayan Yeni Ford Ranger, üstün sürüş konforunu başarılı 4x4 çekiş sistemi ile birleştiriyor. Yeni Ranger optimize edilmiş yakıt ekonomisi sunarken güçlü çekiş ve yük kapasitesinin yanı sıra sınıf lideri, suda ilerleme özelliğiyle dayanıklılıktan ödün vermiyor.

Yeni Ranger’ın geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan, 160 PS gücündeki en yeni 2.2 litre TDCi motoru önceki neslin 150 PS motoruna göre daha yüksek performans sergiliyor. 4x4 Wildtrak modeli ile sunulan, dizel motor ailesinin en güçlüsü 200 PS gücündeki beş silindirli 3.2 litre TDCi motoru ile performans en üst seviyeye çıkıyor. 4x2 ve 4x4 modelleri altı ileri manuel ve otomatik şanzımanla müşterilere sunuluyor. Wildtrak modellerinde ise 3.2 litrelik 200 PS ve 470 Nm motor ve 4x4 Otomatik Şanzıman standart olarak sunuluyor. Yeni Ranger XLT modellerinde sunduğu otomatik vites seçeneği ile 4x2 ve 4x4 segmentinde rekabette öne çıkıyor. Otomatik şanzımana sahip XLT versiyonunda sunulan Geri görüş kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT gösterge paneli gibi teknolojiler ile 4x2 XLT AT ve 4x4 XLT AT modelleri Premium pikap segmentindeki beklentileri fazlasıyla karşılayacak seviyede.

800 mm derinliğe kadar suda ilerleme kabiliyetiyle sınıfının lideri olan ve yerden 230 mm yüksekliğe sahip olan Ranger en zorlu arazi koşullarıyla kolayca başa çıkabilecek şekilde tasarlandı ve geliştirildi. 28 derecelik yaklaşım açısı ve 28 derecelik uzaklaşma açısı, sürücülerin dik engelleri aşarken rahat hissetmesini sağlıyor. Elektronik kontrollü güçlü aktarma kutusu, 4x4 modellerin sürücülerine orta konsoldaki topuzu kullanarak 120 km/saat hıza kadar seyir halindeyken 4x2 ile 4x4 Yüksek Devirli çekiş arasında kolayca geçiş yapma imkânı veriyor. Düşük hızda tork veya yokuş aşağı frene takviye amacıyla sürücüler 4x4 düşük devirli vitesi devreye alabilirken, elektronik kilitli arka diferansiyel zorlu koşullarda çekişe yardımcı oluyor. Ranger’ı arazide bu kadar güçlü kılan özellikler, 3.500 kilograma kadar yük çekme ve 1.260 kilograma kadar yük taşıma kabiliyetleriyle tamamlanıyor.

Yeni Ford Ranger, üst segment SUV modellerinde sunulan teknolojilerini, güçlü ve verimli motorlarını 89.000 TL’lik başlangıç fiyatı ile sunuyor.

Yorumlar