FORD OTOSAN’A EBRD CINSIYET EŞITLIĞI ÖDÜLÜ
27 Mayıs 2016

Ford Otosan, cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmalarla, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından "Cinsiyet Eşitliği" ödülüne layık bulundu.
FORD OTOSAN’A EBRD CINSIYET EŞITLIĞI ÖDÜLÜ

Koç Holding’in başlattığı “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” kampanyasını ve He For She girişimini destekleyen, imzaladığı “İş’te Eşitlik Bildirgesi” ile kadınların ekonomiye katılımını artırma taahhüdü veren Ford Otosan, iş hayatında cinsiyet eşitliği için yaptığı çalışmalarla Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası – EBRD’den ödül kazandı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ödülü Londra'da düzenlenen törenle aldı.

Koç Holding bünyesindeki şirketlerle birlikte He For She girişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık yaratmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine saygılı işyerleri geliştirmek için verdiği taahhüt doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Koç Holding’in başlattığı ‘‘Ülkem İçin’’ projesinin 2015-2017 yeni dönem teması olan ‘‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Destekliyorum’’ kampanyasına da destek veren Ford Otosan, 2013 yılında imzaladığı “İş’te Eşitlik Bildirgesi” ile kadınların ekonomiye katılımını artırmayı ve otomotiv sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalığı yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ödül töreninde yaptığı konuşmada: “İş dünyasında kadının yerini daha da kuvvetlendirmek için attığımız bu adımların, sektör genelinde de örnek alınması için çalışıyoruz. 2013 ve 2014 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde ödüllendirildik. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz istihdamda pozitif ayrımcılık politikamız doğrultusunda ofis çalışanlarının işe alımlarında her 2 kişiden 1’inin, üretim çalışanlarının işe alımlarında ise her 4 kişiden 1’inin kadın olmasını hedefledik. İlk yıl 6 performans gösterdik. Aynı hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar